Eurovíziós Dalfesztivál pályázat ByeAlex A Dal Kállay-Saunders András
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az idén is pályázaton keresik azt a dalt, amelyik Magyarországot képviseli 2015-ben Európa legnagyobb zenei versenyén, az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az MTVA szerdán hozta nyilvánosságra az idei pályázati feltételeket, a jelentkezők pályaműveikkel november 15-ig nevezhetnek. 

A idei kiírás újdonsága, hogy a külföldi szerzők pályázata csak akkor érvényes, ha dalukat olyan magyar vagy magyar anyanyelvű előadó énekli fel, aki a pályázati kiírás minden további feltételének is megfelel. "Eddig lehetőség volt arra, hogy a külföldi szerző csak egy demót vagy egy ismeretlen előadó által felénekelt dalt küldjön be" - mondta el az MTI-nek Vajay Zsófia, az MTVA Szórakoztató Műsorok Főszerkesztősége kiemelt szerkesztője.

Forrás: Origo

Ki nevezhet?

"A Dal 2015 nem tehetségkutató műsor. Olyan előadók jelentkezését várjuk, akiknek már elindult a zenei karrierje, jelent meg legalább egy dala, országosan játszott felvétele, és olyan új dallal tudnak pályázni, amelyik méltó akár a nemzetközi megmérettetésre is" - részletezte Vajtai.

Meddig lehet jelentkezni? És hogyan?

A beadási határidő tavalyhoz képest két héttel korábban lesz, 2014. november 15., szombat éjfélig kell benyújtani a pályázatot. A pályázati adatlapot a mediaklikk.hu/dal honlapról lehet majd letölteni, ahol bővebben olvashatsz a pályázati feltételekről is. A pályázatokat a következő címre várják: Eurovíziós Dalfesztivál, MTVA, 1037 Budapest, Kunigunda útja 64. November 10. és 15. között az MTVA székházának a portáján is átveszik a pályázatokat 10 és 20 óra között.

Kiknek szurkolhatunk jövőre?

Tavaly Kállay-Saunders András nyerte A Dalt, aki az Eurovíziós Dalfesztiválon az ötödik helyen végzett. Előző évben ByeAlex - a mai napig is - megosztó dala, a Kedvesem képviselte hazánkat, majd a tizedik helyet zsebelte be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.