Orvosi-élettani Nobel-díj Stockholm agykutatás Nobel-díj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az agykutatás területén elért eredményeiért három tudós, az amerikai-brit John O'Keefe, illetve a norvég May-Britt Moser és férje, Edvard Moser kapta megosztva az idei orvosi-élettani Nobel-díjat. May-Britt Moser kisebb sokkot kapott, és még mindig nem ocsúdott fel abból a hírből, hogy - a bejelentés pillanatában éppen repülőn ülő - férjével, Edvard Moserrel és egykori tanárával, John O'Keefe kutatóval együtt neki ítélték oda az idei orvosi-élettani Nobel-díjat.

Az illetékes bizottság indoklása szerint a kutatók fedezték fel az agy helymeghatározó rendszerét, azt a "belső GPS-t", amelynek segítségével az ember képes a térben való tájékozódásra - jelentették be hétfőn a Karolinska Intézetben, Stockholmban.

Kijelző mutatja az idei díjazottakat Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

A kitüntetettek 8 millió svéd koronával (272 millió forintnak megfelelő összeggel) gazdagodnak, a díjátadó ünnepséget hagyományosan december 10-én, az elismerést alapító Alfred Nobel halálának évfordulóján rendezik - írja az MTI.

Így néz ki az összes BuBi bringa egy helyenhttp://www.life.hu/news/20141004-a-bme-schonherz-qupa-resztvevoi-osszegyujtottek-az-osszes-bubi-biciklit.htmlAz összes, vagy legalábbis több száz BuBi bringát gyűjtöttek össze az egyetemisták péntek éjjel, és vittek el a Schönherz Zoltán Kollégium elé. News--Az Iszlám Államnak könyörög fia szabadon engedéséért a beteg apahttp://www.life.hu/news/20141004-john-cantlie-edesapja-a-81-eves-gegerakos-ferfi-a-korhazi-agybol-konyorog-az-iszlam-allamnak.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, az Iszlám Állam kivégezte negyedik túszát is, a 47 éves Alan Henninget. A brit taxisofőr megöléséről szóló videóban, ahogy korábban is, megnevezték, ki lesz a következő...News--Gyilkos újítások az X-Faktorbanhttp://www.life.hu/news/20141003-megvaltozott-a-mentorhazba-jutas-szabalyrendszere-gyilkos-ujitasok-az-x-faktorban.htmlMeglepően átalakult a Mentorházba jutás procedúrája az idei X-Faktorban. Előre tudják a mentorok, hogy melyik kategóriát fogják mentorálni és hat székre ültetik a versenyzőket.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.