Játék határok nélkül: kőkemény titoktartási szerződést kötöttek a játékosokkal

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
MTVA Harsányi Levente Varga Edit Játék határok nélkül
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt fél évben egyik ismert vagy civil szereplő sem kotyogta ki, hogy tavasszal leforgatta a Játék határok nélkül című televíziós show-műsort. Kiderült, komoly titoktartási szerződést írattak alá velük. 

A 1999-ben megszűnt műsor újraindításáról 2010 óta tárgyaltak a producerek a francia licenctulajdonosokkal, majd az itthoni kereskedelmi tévékkel. Négy év kellett hozzá, hogy ismét képernyőre kerüljön az egykor nagy népszerűségnek örvendő nemzetközi vetélkedő. Csak az MTVA látott benne fantáziát, de ragaszkodott a saját arcaihoz a műsorvezetők személyében, azaz Varga Edithez és Harsányi Leventéhez.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

„Négy évvel ezelőtt kezdtük el a szervezést, először a francia licenctulajdonoshoz fordultunk, hogy ismét megcsinálnánk a műsort. Miután megegyeztünk, elkezdtünk itthon partnert keresni. Kereskedelmi csatornákat, az RTL Klubot és a TV2-t is felkerestük, de őket nem érdekelte. A legkomolyabb érdeklődő a Story tévé volt, de a kábeltévének nem volt elég pénzre rá, nekik sokkal visszafogottabb a költségvetésük. AZ MTVA volt az a partner, aki látott benne fantáziát, de némi változtatással. 2012 decemberében már úgy tűnt, hogy elindul a forgatás, de a vébé keresztülhúzta a számításainkat. Az idén már a franciák kerestek meg minket, hogy fussunk neki újból. Mi nagyon szerettük volna Geszler Dorottyával visszahozni a műsort. Úgy gondoltuk, hogy hatalmas dobás lenne, ha az első magyar műsorvezetővel térnénk vissza, aki az elmúlt 15 évben semmit sem változott. Az MTVA a saját arcával szerette volna forgalmazni a műsort, és Varga Edit híradóst javasolták műsorvezetőnek. Nagyon kellemesen csalódtam Editben. Kiderült róla, hogy a komolyabb, híradós múltja mellett van vicces oldala is, nagyon jól dolgozott"- árulta el Farkas József Miklós producer, aki bebiztosította, hogy még véletlenül se szivárogjon ki semmi a tavaszi felvételről.

/1410/_gy_k20141016103926

Komoly titoktartási szerződést írattak alá velünk, amiben az állt, ha kiderül valami a produkcióról, akkor nem megy adásba. Akár kártérítést is kérhettek volna" - tudtuk meg az egyik szereplőtől.
„Magyarországon készült el a műsor, ide utaztak a külföldi csapatok. Itthon, a 4500 négyzetméteres Origo filmstúdióban, Rákospalotán forgattunk. Nox Tomi, Rippel Feri is a magyar csapat tagja volt" - tette hozzá a másik producer, Tompa Tímea.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.