Minimál ételpakk – vannak, akik ennyiből gazdálkodnak egy hétre

jótékony cél élelmiszer Élelmezési Világnap 2014 minimál éhező étel rászoruló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Life.hu titokzatos csomagot kapott a minap, amelyben alapélelmiszerek voltak. A szerkesztőségben bizony törtük a fejünket, meg tudnánk-e oldani a heti étkezésünket egy csomag rizsből, tésztából, fél kiló krumpliból, egy doboz sertészsírból, pár paprikából, paradicsomból, hagymából és egy kiló kenyérből. 

Október 16-a az Élelmezés világnapja. Érdemes ilyenkor elgondolkodni, hogy hazánkban még mindig vannak éhező családok. Egy felmérés szerint Magyarországon a háztartásokban évente 40 kg élelmiszer kerül a szemétbe. A METRO Magyar Élelmiszerbankkal együttműködve frappáns ötlettel rukkolt elő és úgy döntött, az áruházakból a lejárathoz közeli és esztétikai hibás termékeket a rászorulóknak juttatja el

A Life.hu ételpakkja Forrás: Life.hu

„Mivel a fő működési területünk az élelmiszerek kereskedelme, így alapvető kötelességünk, hogy a támogatási politikánkat követve az éhezést megszüntessük, így több programunknak is ez a legfőbb célja. Mindent megteszünk, hogy biztosítsuk a rászorulók részére az egészséges élelmiszereket és a kiegyensúlyozott táplálkozást" – mondta Krubl Yvette, az áruház kommunikációs vezetője.

Szomorú felmérés – sokan éheznek Magyarországon

Magyarországon több százezer alultáplált ember él és körülbelül 10-15 ezer gyermek éhezik.

A kidobott élelmiszerek 78%-áért a vállalatok, 22%-áért pedig a lakosság a felelős.

Minden családban keletkezik háztartási hulladék, holott éves szinten több tízezer forintot is megtakaríthatnának a családok az élelmiszerek hatékonyabb, jobb felhasználásával.

Az áruházlánc az Élelmiszermentés elnevezésű program keretében az eltelt 2 évben 573 922 kg, azaz 507 005 745 forintnak megfelelő élelmiszert adott át az Élelmiszerbanknak, ezzel országszerte 43 000 rászorulónak juttatott friss élelmiszert.

Odaítélték a magyar kutatónőket elismerő 11 ezer eurós ösztöndíjat http://www.life.hu/news/20141016-iden-is-odaiteltek-a-magyar-kutatonoket-elismero-11-ezer-euros-osztondijat-korponay-szabo-ilmanak.htmlA gyerekkori lisztérzékenység okait kutató Korponay-Szabó Ilma, a kemoterápiában használható fémvegyületek emberi szervezetben való viselkedését vizsgáló Enyedy Éva Anna, valamint a füves gyepek ökológiai egyensúlyának helyreállításáért dolgozó Valkó Orsolya kapta a L'Oréal és az UNESCO A nőkért és a tudományért elnevezésű, 11 ezer euró összdíjazású ösztöndíját.NewsOrigoIgazoltatás után elvették Demcsák Zsuzsa jogosítványát - hosszú időre eltiltották a vezetéstőlhttp://www.life.hu/news/20141016-demcsak-zsuzsa-annyi-buntetopont-gyujtott-ossze-a-szabalytalankodasaival-hogy-elvettek-a.htmlDemcsák Zsuzsa az utóbbi időben több ügyével is a figyelem középpontjába került. Korábban válásával kapcsolatos hírekkel volt tele a sajtó, később a Tankcsapda frontemberéhez, Lukács Lászlóhoz fűződő viszonya keltett nagy érdeklődést (felháborodást?), ezúttal pedig a vezetéstől tiltották el.News--Tiszta tekintet, őszinte mosoly: Mindent Jules Bianchirólhttp://www.life.hu/news/20141013-jules-bianchi-forma-1-es-pilota-agykarosodast-szenvedett-pedig-jol-alakult-a-jovoje.htmlAzok az egységsugarú Forma-1-fanok, akik időnként bele-beleszundítanak a vasárnapi ebédet követő futamba, valójában nem túl sokat tudnak Jules Bianchiról. Egy fiatal srác az egyik kiscsapatból, valaki a mezőny sereghajtói közül, aki alatt vagy kifüstöl a Marussia, vagy simán csak kavicságyban zárja a hétvégét. Bárcsak Szuzukában is csak a gumifalba ütközött volna, és kiugrott volna a kocsijából egy bokaficammal...News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.