Életét vesztette a tatabányai buszbaleset egyik sérültje

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán -
buszsofőr halál sérülés Vértes Volán vonat busz buszbaleset Tatabánya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Autóbusz vonattal ütközött össze hétfő délelőtt tíz órakor Tatabányán, az Erőmű lakótelepi átjáróban. A balesetben tizenegyen megsérültek, köztük hárman súlyosan, egyikük később a kórházban életét vesztette. Tatabánya és Oroszlány között szerda hajnalig járnak pótlóbuszok.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, hétfő szörnyű baleset történt Tatabányán. Egy menetrend szerinti csuklós busz ütközött össze vonattal az Erőmű lakótelepi átjáróban. A sérültek közül életét vesztette az a nő, akit mentőhelikopterrel a Magyar Honvédség Egészségügyi Központba szállítottak.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A Mávinform korábban úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy a Vértes Volán járata a jól működő fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a vonat elé. A vonat az autóbusz hátsó részének ütközött.

A Vértes Volán szóvivője korábban azt mondta: a buszsofőr nem sérült meg, de nincs kihallgatható állapotban. Hozzátette: az 56 éves férfi - aki tizenöt éve dolgozik a cégnél, és négyszázezer kilométert vezetett balesetmentesen - folyamatosan a sérültek állapota felől érdeklődik, és egyelőre nem tud magyarázatot adni a történtekre.

Egy húszéves Ikarus szenvedett balesetet, a járművet idén akarták leselejtezni.

Közben a korábban jelzettnél hosszabb ideig, szerda hajnalig járnak vonatpótló autóbuszok Tatabánya és Oroszlány között a helyreállítási munkák miatt - közölte a Mávinform.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.