Reeva Steenkamp édesanyjának semmi kétsége afelől, hogy lánya szakítani akart a paralimpikonnal, aki végül egy lövéssel végzett barátnőjével.

Egyszer sem bújt ágyba Reeva Steenkamp Oscar Pistoriusszal az alatt a 3 hónap alatt, amíg együtt voltak – állítja a modell édesanyja, June a The Times Magazine-nak adott interjújában.

June Steenkamp, Reeva édesanyjaForrás: AFP/Alon Skuy

 „Együtt aludtak, de félt megtenni ezt a lépcsőfokot a kapcsolatukban. Nem akart lefeküdni Oscarral úgy, hogy nem volt biztos benne" – mondta az asszony, aki szerint lánya el akarta hagyni barátját, mivel a szíve mélyén már régóta tudta: ez a kapcsolat egyiküket sem teszi boldoggá. „Összepakolta a holmijait. Kétségtelen, hogy eldöntötte, aznap este otthagyja Oscart. Reeva balszerencséje, hogy összetalálkozott vele."

Oscar PistoriusForrás: AFP/Herman Verwey

June szerint Oscar előbb vagy utóbb biztosan gyilkolt volna: zárkózott és sunyi embernek tartja a paralimpikont, miután az azt állította, betörőnek vélte Reevát, azért lőtte le.

A barátnője megölésével vádolt Pistorius ügyében múlt héten született döntés: a sportolót 5 év börtönre ítélte a bíróság gondatlanságból elkövetett emberölésért.