Még több ilyen kezdeményezést! Hajléktalanoknak mos a világ első mobilmosodája

Forrás: Facebook/Orange Sky Laundry -
hajléktalan takaró mosoda ruha Ausztrália furgon tisztítás mosás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kizárólag fedél nélkül élő emberekre mos a furgonból lett mobilmosoda, amely óránként 20 kilogramm ruhát képes tisztává varázsolni.

Két ausztrál barát, Lucas Patchett és Nicholas Marchesi úgy döntött, elindítja a szigetország és egyben a világ első mobilmosodáját, amely kimondottan hajléktalan embereknek segít tisztára mosni ruhaneműiket és takaróikat. A két férfi júliusban alapította meg az Orange Sky Laundry-t.

Mick első alkalommal moshatta tisztára ruháit Forrás: Facebook/Orange Sky Laundry

A mosodává alakított furgonba két mosógépet és szárítógépet építettek, amelyek áramellátásáról egy hordozható generátor gondoskodik, a vizet pedig parkokból és a környező üzletekből biztosítják számukra.

A csapat egyik koordinátora, David és a furgon Forrás: Facebook/ Orange Sky Laundry

A 4 News Brisbane szerint óránként 20 kilogramm ruhát tudnak mosni. Az Orange Sky Laundry heti öt napot működik az ausztrál Brisbane városában, Patchett és Marchesi reményei szerint pedig 2015-re már az egész országban tudnak gondoskodni a fedélnélküliek ruhamosásáról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.