Végre megtudtuk, pontosan mi történt Kozsóval - megszólalt az orvos

www.amokfutok.hu -
műtét kóma Kozsó Pécsi Tudományegyetem énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hírekkel ellentétben sem lélegeztető gépen, sem kómában nem volt az agyiér-aneurizmával műtött Kozsó. Az énekes a Pécsi Tudományegyetem Idegsebészeti Klinikáján lábadozik, az intézmény igazgatója, dr. Büki András pedig arról beszélt, az énekes felépülése hosszabb időt vesz igénybe. 

Tiszta vizet öntött a pohárba a pécsi klinika igazgatója, így végre azt is tudjuk, mi történt Kozsóval, miféle betegség támadta meg az énekest.

www.amokfutok.hu

Az énekes egy születési rendellenesség, az úgynevezett agyi ér-torz képződmény miatt feküdt kés alá, írja a Bors. A kórház nyilatkozata szerint a betegség időzített bombaként működik, nem lett volna szerencsés tovább várni a beavatkozással, amely a vártnál is komplikáltabb volt. "A két lépcsőben végzett, nagy kockázatú műtét közben ugyanis az érképződmény újra vérezni kezdett. Sajnos az már biztos, hogy emiatt Kozsó felépülése hosszabb időt vesz igénybe. Az viszont viszonylag jó hír, hogy az énekes nem volt sem kómában, sem lélegeztető gépen" - mondta el dr. Büki András, a Pécsi Idegsebészeti Klinika igazgatója a napilapnak és hozzátette, az énekes nincs túl a nehezén, a betegségének ugyanis hat alfaja van. "A legsúlyosabb típusnál a betegek hatvan százaléka meghal, a legkisebb kockázatúnál 99 százalékos a gyógyulási arány" - folytatta az orvos, de azt nem árulta el, hogy Kozsó kórképe melyik típusba tartozik.

Dr. Büki úgy véli, van remény az énekes teljes felépülésére, ám az hónapokig is eltarthat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.