Benedek Tibor vízilabdázó is olasz éttermes lett

Epres Panni étterem olasz Benedek Tibor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb egykori vízipólós vetette bele magát az olasz konyha rejtelmeibe és társként beszállt egy olasz étterembe a fővárosban. Benedek Tibor és felesége, Epres Panni sem tudtak elszakadni az olasz konyhától, amelyet 7 évig élveztek Reccóban, ahol Tibor vízilabdázott. Kásás Tamást pedig nem tekintik konkurenciának.

Sem Panni, sem pedig Tibor nem gondolta, hogy egy nap beszállnak egy olasz étterembe. Az ötlet Tornóczki Anita férjének, a vendéglátóiparban sikert sikerre halmozó Szini Bélának a fejéből pattant ki, aki jó barátságot ápol a családdal. Májusban megnyitott éttermébe csábította közismert barátait, akik egy igazi, olaszos családbarát helyet álmodtak meg a belváros szívében. A megnyitóra eljött segíteni Tibor olasz barátja, Maurizio, akinek Reccóban 50 éve van családi péksége. Ő segített abban, hogy meghonosítsák a helyi specialitásnak számító focacciát, ami Benedekék kérésére került fel az étlapra.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

„Nyugodt szívvel adtuk a nevünket és a kezünket Bélának. Miután már működött a vendéglátóhely, tudtuk tesztelni, hogy mibe vágunk bele. Mi egy nagyon családias éttermet szeretnék, ugyanis nekünk is fontos, hogy itt a gyerekek is jól érezzék magukat. Decembertől a kedvükért kialakítunk egy játszósarkot, ahol vasárnaponként egy óvónő fog foglalkozni a kicsikkel, amíg a szüleik étkeznek. Az egyik kedvenc ételünk, a hajszálvékony tésztából álló focaccia végre itt is elérhető lesz, nem kell Reccóig utaznunk érte, ugyanis csak abban a 12 ezres kisvárosban tudják ilyen különlegesen elkészíteni" - tervezget Panni, akiben mély nyomokat hagytak az olasz családok étkezési szokásai, amelyek hazánkban hiányoznak.
„Olaszországban nem párok, baráti társaságok mennek el a hétvégén vacsorázni, hanem családok, gyerekekkel, nagyszülőkkel felszerelkezve, és akár hétköznap is. Jó érzés volt, hogy ez náluk mennyire működik, és amikor az olasz családszeretetről beszélünk, akkor ez is előtérbe kerül, hogy az ebéd és vacsora náluk közös családi program. Remélem, nálunk is meghonosodik ez a szokás, a napi menü ebben az étteremben is kedvező áron lesz elérhető, ráadásul olyan fogások, amit a gyorséttermekben nem is kapsz meg ennyiért. A gyerekek pedig kifejezetten kedvelik az olasz konyhát, hisz ha elmész velük bárhová, ők pizzát vagy tésztát esznek szívesen, na ebből itt bőven lesz, és még hozzájön az olasz paradicsomleves is, ami kihagyhatatlan" - lelkesedett Panni, aki sohasem gondolta volna, hogy étteremtulajdonos lesz.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu


De nem ők az egyetlen, vízipólósból vendéglátóssá avanzsált család, akinek a többéves olasz tartózkodás után hiányzott a jó kis olasz konyha. Benedek Tibor egykori sporttársa, Kásás Tamás tavasszal nyitott szintén olasz éttermet, ahol Benedekék is gyakran megfordultak.
„Mi nem terveztük tudatosan, számunkra tényleg csak a véletlen műve lett, egyszerűen belecsöppentünk. Semmiféle konkurenciának nem érezzük magunkat, Tamás és Tibor a reccói közös múltra való tekintettel a mai napi jó barátok. Reccóban egy magyar kolóniában éltünk, ahol közösek voltak a vasárnapi ebédek, az ünnepek, a mikulás, a húsvét. Kása Budán nyitott, mi Pesten, az övé sokkal modernebb, ez rusztikusabb. Semmiféle konkurenciát és ellentétet nem jelent a két barát között, hogy mindketten az olasz ízeket lovagolták meg." - magyarázta a modell.

/1411/Bened20141111164717

Epres Panni személyes tárgyaik alapján ítéli meg a szépségekethttp://www.life.hu/bulvar/20140704--epres-panni-a-miss-balaton-2014-szepsegverseny-versenyzoit-szemelyes-targyaik-alapjan-iteli-meg.htmlArra egészen biztos nem számított a Miss Balaton 2014 szépségverseny harminckét legszebb versenyzője, hogy nem csak a külső és belső értékeik, hanem személyes tárgyaik is számítanak mag megítéltetésükkor.TV + BulvárOrigoEpres Panni nem divatfüggőhttp://www.life.hu/bulvar/20140418-epres-panni-sztarmodell-nem-divatfuggo.htmlMindig nagyon csinos és divatos a sztármodell, Epres Panni, akit nem véletlenül találtunk egy valódi spanyol eleganciát képviselő luxusbolt megnyitóján. De tényleg csak méregdrága holmit vesz fel a kétgyermekes édesanya?TV + BulvárOrigo5 kérdés a szépségről: Epres Pannihttp://www.life.hu/trend/20140217-5-kerdes-a-szepsegrol-epres-panni.htmlA gyönyörű magyar modell sportos életmódot folytat, de a szépségápolásra is nagyon odafigyel. Az arcbőre a mai napig tökéletes, de persze neki is van néhány dolog, amire igyekszik minél jobban odafigyelni. A Life.hu sorozatában ezúttal Epres Panni mesélt nekünk szépségápolási szokásairól. TrendFotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.