Újabb holttesteket találtak a lezuhant maláj gép környékén

Forrás: MTI/EPA/Olekszandr Jermocsenko -
szakadár zuhanás holttest lelövés Hollandia emberi maradvány oroszbarát maláj gép Malaysia Airlines
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb emberi maradványokra bukkantak négy hónappal a maláj gép kelet-ukrajnai tragédiája után a térségben vizsgálódó holland szakértők.

A tetemeket azon a helyen találták meg, ahol a gép becsapódása miatt tűz ütött ki. Azt nem tudni, pontosan hány holttestről vagy emberi maradványról van szó – tudósít az MTI.

Forrás: MTI/EPA/Olekszandr Jermocsenko

Ahogy a Life.hu is megírta, a Malaysia Airlines Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó MH17-es járata a Donyeck megyei Hrabove településnél, oroszbarát szakadárok által ellenőrzött területen zuhant le július 17-én.

A tragédiát senki nem élte túl, 298-an vesztették életüket, köztük 196 holland állampolgár. A holttestek azonosítása egy hollandiai katonai támaszponton zajlik, de számos áldozat maradványát még mindig nem találták meg.

A nyugati hírszerző szolgálatok és Kijev szerint oroszbarát szakadárok lőtték le a gépet Buk típusú, orosz gyártmányú légvédelmi rakétával, Moszkva viszont az ukrán fegyveres erők felelősségét emlegeti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.