Istenes Bence: "Az X-Faktorban nem hibázhatok"

X-Faktor műsorvezető interjú Istenes Bence karrier RTL Klub
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Istenes Bence műsorvezetőként egyedül viszi a hátán az idei X-Faktort. Kihívásról, karrierről, lámpalázról beszélgettem az RTL Klub csípős humorú műsorvezetőjével.

Bencét éppen a ValóVilág sajtótájékoztatója után értem el telefonon. Látni ugyan nem láttam, de a hangján is hallottam, mennyire pörög. Egyszerre beszélt velem, és fogadta István Dani barátját, aki éppen meglátogatta otthonában. Az interjú alatt jó kedvem lett: átjött Bence laza, lendületes és vidám kisugárzása, amelyet az tévéből te is jól ismerhetsz.

Forrás: X-Faktor/Facebook

Érzed azt, hogy fejlődtél a tavalyi X-Faktorhoz képest?

Mindenképpen. Idén újdonság számomra, hogy egyedül vezetem az élő show-t. Rengeteg tapasztalatot szereztem az élő rádióadások kapcsán, és a ValóVilág is hozzájárult a szakmai fejlődésemhez. Egy valóságshow kötetlenebb műfaj, ezért teljesen bele tudtam vinni az egyéniségemet, az X-Faktor viszont sokkal feszesebb munkát követel. Tartani kell a pontos műsoridőt, az adásmenettel kell haladni. Nyilván ezekben a helyzetekben kevésbé tudom megmutatni magam. Mégis úgy gondolom, idén belevittem a fiatalos lendületemet a műsorba, a saját szövegeimnek és a lazább öltözködésemnek köszönhetően. Vannak spontán pillanatok, például amikor megjelenik egy-egy Twitter-üzenet a falon. Vagy ott vannak a műsor elején a kisfilmek, amik remek gegek, ezeket a szerkesztővel együtt találjuk ki. A formátumon nem lehet változtatni, vannak kötött szerkesztési alapelvek, de ahol lehet, beleviszünk egy kis extrát a műsorba.

Mi a legnagyobb kihívás számodra ebben a munkában?

Izgulni sosem szoktam! Sőt, felpörget az élő adás, hiszen minden problémára azonnal kell reagálni és pillanatok alatt kell megoldani. A spontán beszélgetések a mentorokkal, a versenyzőkkel, a reakciók egyszerűen jönnek belőlem, ez nem jelent problémát. Az viszont igaz, hogy a négyórás, feszes műsor alatt végig nagyon koncentráltnak kell lennem. Nincs lazítás, nem hibázhatok.

Tíz ével ezelőtt ilyen szakmai sikerekről álmodtál?

Mindig tudatosan építettem a karrieremet. Már amikor elkezdtem televíziónál dolgozni, tudtam, hogy mit szeretnék elérni a jövőben, mi a következő lépés. Az X-Faktor a formátumok között az egyik legelismertebb, ettől függetlenül a ValóVilág indulását is várom, mert azt a műfajt éppen a spontaneitása miatt szeretem és tartom kihívásnak. A jövőben szívesen vezetnék kalandos sportműsorokat, Kész Átverés! jellegű műsort és sorolhatnám. Annyi mindenben kipróbálnám még magamat! A rádiózás pedig nagy szerelem, azt is szeretném majd folytatni.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Nem érezted soha úgy, hogy túl fiatalon érted el a karriered csúcsát?

Nem érzem, hogy túl fiatal lennék, hiszen lassan 30 éves leszek. Az X-Faktor tehetségei is egyre fiatalabbak. Azt mondják, eddig sikerült az elvárásoknak megfelelően megoldanom a rám bízott feladatokat, talán ezért is mernek rám bízni egy ekkora egész estét showműsort.

Sokszor hasonlítottak Sebestyén Balázshoz, neked mi erről a véleményed?

Valóban ezt régebben sokat forszírozták, de nincs erre bejáratott válaszom. Mióta jobban megmutattam magamat és az egyéniségemet, azt gondolom, nem hasonlítgatnak minket össze. Akik ezt gondolták, abból indultak ki, hogy mindkettőnk stílusa pimasz, csipkelődős, odamondogatós. Valójában azonban van köztünk tíz év, és szerintem nem is ugyanazok a kihívások vonzanak minket, ezért az sem igaz, hogy rivalizálnánk egymással.

Az X-Faktor alatt, gondolom, sok időd nem jut a pihenésre. Ha mégis van időd, hogyan lazítasz?

Számomra az igazi kikapcsolódás, amikor a barátimmal vagyok, sörözünk, sportolunk, moziba megyünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.