Meghalt Hilda, a budapesti állatkert népszerű majma

halál majom Fővárosi Állat- és Növénykert emésztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
November 13-án csütörtökön elpusztult Hilda, a Fővárosi Állat- és Növénykert sziamang nősténye. A vadonban ennél a fajnál 25-30 éves élettartammal számolhatunk, állatkertekben pedig nem ritkák a 30 évesnél is idősebb állatok sem. Hilda azonban a maga 45 évével igazi matuzsálemi kort ért meg. 

Hilda 1987 óta élt a budapesti állatkertben, a látogatók nagy kedvence volt, előszeretettel mutatott be a közönségnek akrobatamutatványokat. Az állatkert a honlapján emlékezik meg Hildáról. A majomnál már időről időre előfordultak kisebb-nagyobb problémák, hasfájás, és más, a tápcsatornával kapcsolatos problémák, de aggodalomra igazán okot adó gondok csak az elmúlt hetekben merültek fel. Múlt héten Hilda már alig bírt mozogni, s végül csütörtökön reggel távozott el.

Forrás: Bagosi Zoltán/Fővárosi Állat- és Növénykert

A sziamangok esetében például Hilda a 45 évével különlegesen hosszú életűnek számít, olyannyira, hogy a tudomány számára eddig ismertté vált összes sziamang közül mindössze hat olyan állat akad, amelynek életkora Hildáéval összemérhető - olvasható a honlapon.

Kolléganőnk az állatkertben járt, ahol olyan szemszögből fotózhatta az állatokat, ahogyan a látogató soha nem láthatja őket:

/1411/_llat20141117123626

Ilyen nincs és mégis van! Unikornis-koponyát találtak Szlovéniábanhttp://www.life.hu/news/20141114-unikornis-koponyat-talaltak-szloveniaban-az-osszenott-agancs-nez-ki-ugy.htmlBizarr, egyszarvú-koponyára leltek Szlovéniában. Hogy lehet ez? Mi még úgy tanultuk, hogy unikornisok csak a mítoszokban léteznek. NewsOrigoMicsoda színkavalkád! Ezeket a házakat élőben is megnéznénkhttp://www.life.hu/news/20141019-szines-hazak-a-vilag-minden-tajarol.htmlGyönyörű, színesre festett házakat szedett össze a Boredpanda a világ minden tájáról. Mi pedig úgy gondoltuk, hogy az egyre szürkébb őszben megmutatjuk nektek. NewsOrigoVasárnap este közelíti meg a Marsot a Siding Spring üstököshttp://www.life.hu/news/20141019-2014-oktober-19-en-este-kozeliti-meg-a-marsot-a-siding-spring-ustokos.html A csillagásztársadalom lélegzetvisszafojtva várja, hogy a Siding Spring üstökös ma este megközelítse a Marsot. A vörös bolygó körül keringő űrszondák, a bolygó felszínén dolgozó marsjárók, valamint számos teleszkóp is figyeli az eseményeket. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.