Meghalt Csepregi Gyula, az ország „vezető szaxofonosa"

halál szaxofon Jazz Magyarország Csepregi Gyula
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszas betegsége után november 17-én, hétfő este elhunyt a Zeneakadémia tanára, a Magyar Jazz Quartet tagja.

Nincs olyan magyar előadóművész, akinek felvételén ne szerepelne vendégszólistaként Csepregi Gyula – írja a nol.hu. Magyarország vezető szaxofonosa 56 éves korában, hosszas, súlyos betegség után hunyt el hétfő este.

Forrás: Csepregi Gyula Hivatalos Oldala

A több szakmai díjjal is kitüntetett zenész a Zeneakadémia tanára volt, dolgozott a Magyar Rádió tánczenekarában. Szólistaként működött a Stúdió 11 zenekarának, amelynek egyben művészeti vezetője is volt. Évekig szerepelt egy nemzetközi, all stars zenekarnak, világhírű partnereivel Twin Lines Project néven adtak koncerteket. 1982-től kezdve az élvonalbeli dzsesszmuzsikusok szinte mindegyikével folyamatosan koncertezett. A hazai popzenészek mellett szólistaként együtt zenélt Presser Gáborral, a Bikini zenekarral, Szűcs Judithtal, Komár Lászlóval.

Beállt az énekes a dalát előadó utcazenész melléhttp://www.life.hu/kult/20131106-jimmy-somerville-skot-zenesz-beallt-a-bronski-beat-smalltown-boy.html"Ilyen is csak Berlinben történhet meg!" - írták a videó alatt, amelyben az egykori Bronski Beat zenésze, Jimmy Somerville együtt énekli régi nagy slágerét egy meglepődött utcazenésszel.KultMagyar szívtipróra buknak Hollywood legjobb nőihttp://www.life.hu/intim/20141031-andre-balazs-magyar-szarmazasu-etterem-es-szallodatulajdonos-kylie-minogue-enekesnovel-randizik.htmlÉrdemes megjegyezni André Balazs nevét: a sztárvilág ügyeletes szívtiprójának ágyában nem egy világhírű modell, énekesnő és színésznő fordult meg. Ha minden igaz, ezúttal Kylie Minogue került terítékre az étterem- és szállodatulajdonosnál.IntimOrigoA magyar gyerekek negyedének nélkülöznie kellhttp://www.life.hu/csalad/20141015-nelkuloznie-kell-a-magyar-gyerekek-negyedenek-ez-derul-ki-a-gyerekesely-kozhasznu-egyesuletenek.htmlKevesebb hús, tojás, tej, sajt, de több kenyér kerül a szegénységben élő gyermekek asztalára, mint a felső ötödhöz tartozókéra – derül ki a Gyerekesély Közhasznú Egyesület felméréséből.Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.