Íme, a világ legveszélyesebb sziklamászó teljesítménye

mászás sziklamászás félelem Mexikó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alex Honnold a mászótörténelem legbonyolultabb kötél és biztosítás nélküli mászását hajtotta végre Mexikóban az El Toro égbe csúcsosodó falán.

Alex Amerikában már évekkel ezelőtt beírta magát a legnagyobb mászók közé, most azonban olyat hajtott végre, ami egyedülálló és kétség kívül életveszélyes teljesítmény. Honnold úgy mozog a falon, mint egy balettművész a színpadon, együtt él a sziklával és eszébe sem jut, hogy egy rossz mozdulat és lepottyanhat. Nézd csak:

Alex a mászás előtt biztosítással bejárta a sziklafalat, megtisztította és végigpróbálgatta a fogásokat, tehát nem vakon vágott neki az ismeretlennek. A teljesítménye így is bravúros, hiszen sokunk 2 méter magasban is rosszul lenne mindenféle biztosítás nélkül. A világ legjobb mászója 3 óra alatt teljesítette a 2500 láb, azaz kb. 750 méteres magasságot.

„Nem, nem emlékszem félelemre, de természetesen el tudok képzelni olyan szituációt, ahol megremegne a lábam. Ha pl. egy vízesés alatt teljesen kitett sziklafalon kellene haladnom a vizes köveken, biztos átsuhanna az agyamon, hogy hú, ez gáz" – mesélte a mozgásvilág.hu újságírójának Alex, amikor Magyarországon járt.

Magyar mászó biztosítás nélkül

A Life.hu cikkében olvashatsz egy másik bravúros teljesítményről: Bacsán Gábor nemrég biztosítás nélkül mászott meg egy 400 méteres sziklafalat.

Acélos ujjak, nulla zsírszövet, rengeteg tesztoszteron http://www.life.hu/kult/20141111-a-reel-rock-9-tour-megerkezett-magyarorszagra-a-valley-uprising-cimu-filmmel.html Legendásan jó filmek a hegymászás nagymestereinek főszereplésével és egy igazi nagyágyú előadásával. Indul a Reel Rock 9 Tour! Kult -- Vicces karácsonyi pulcsi pároknak http://www.life.hu/news/20141118-karacsonyi-pulcsi-paroknak.html Elkészült minden idők legcukibb és egyben legbizarrabb karácsonyi ruhadarabja, a pároknak készült pulóver. News Origo Hiánycikké válhat a csokoládé? http://www.life.hu/news/20141118-globalis-csokoladehiany-kozeledik-a-vilag-ket-vezeto-csokoladegyarto-vege-szerint.html A globális csokoládéhiány közelebb van, mint gondolnánk - vélekedik a világ két vezető csokigyára. News --

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.