Éljen! Magyarországon leesett az első hó

Forrás: MTI/Komka Péter -
első hó havazás Mátra hóesés Kékestető
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha a Life.hu olvasója vagy, már most nagyon várod a tavaszt - derült ki a szavazásunkból. El kell keserítsünk, mert még egy darabig várnod kell a kikeletre. Már csak azért is, mert a Mátrában leesett az első hó. Itt a tél!

Hiába szeretnél már tavaszt és ugranád /aludnád át a telet, a gyenge hidegfront meghozta az első havat Magyarországra. A Mátrában ma fehérségre (és ködre) ébredtek. Kékestetőn és Mátraszentimrén már 7 centiméteres a hóréteg - közölte az Országos Meteorológia Szolgálat.

Forrás: MTI/Komka Péter

A 300 méter feletti településeken a Heves megyei Bélapátfalván foltokban van hó, míg Bükkszentkereszten egybefüggő a hólepel.

Kedd reggel a Magyar Közút az MTI-vel azt közölte: Gyöngyös térségében havazik, Eger környékén havas eső esik, a havazásban érintett területeken a közútkezelő harminc munkagépe tisztítja az utakat.

Forrás: MTI/Komka Péter

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden helyenként előfordulhat kisebb eső, északkeleten havas eső, a magasabban fekvő helyeken havazás.

Szerdán számottevő csapadék nem, legfeljebb helyenkénti ködszitálás, esetleg ónos szitálás vagy hószállingózás valószínű.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.