Hilti Szerszám Kft. lista munkahely legjobb munkahelyek Provident Microsoft felmérés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Hilti, a Microsoft, és a Provident az idei legjobb munkahelyek egy felmérés szerint, melynek során több mint 34 ezer munkavállaló mondta el véleményét arról a helyről, ahol a napjait tengeti.

A legjobb munkahelyeket a következő szempontok alapján választották ki: hiteles felsővezetés, teljesítményközpontú kultúra, valamint a vonzó és hiteles munkáltatói márka.

Forrás: Thinkstock

A legjobb munkahely felmérést 2014-ben már tizennegyedik alkalommal készítette el az Aon Hewitt. a kisebb, maximum 250 munkavállalót foglalkoztató cégek között a Hilti Hungária Kft. lett a legjobb munkahely, a második helyen a Milupa-Nutricia, a harmadik helyen pedig az AbbVie Gyógyszerkereskedelmi Kft. végzett.

A 250-1000 embert foglalkoztató vállalatok kategóriájában a Microsoft Magyarország Kft. lett az első, amelyet a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. és az SAP Hungary Kft. követett. Az 1000-nél több alkalmazottal rendelkező cégek között a Provident Pénzügyi Zrt. lett az első, a Vodafone Magyarország Zrt. pedig a második.

A felmérés eredménye

A legjobb munkahelyeken dolgozók több mint háromnegyede gondolja úgy, hogy a felsővezetés a vállalat legértékesebb erőforrásaként bánik az alkalmazottakkal, míg az átlagos cégeknél ez az arány csupán 43 százalék.

Tíz megkérdezett munkavállalóból csupán három érzi úgy, hogy munkahelyének elvesztése esetén könnyen találna állást, és még mindig minden negyedik kolléga kimondottan fél "kimenni" a munkaerő-piacra. Ezzel az eredménnyel a kelet-közép-európai régióban Magyarország évek óta a sereghajtók közé tartozik.

A 30 évesnél fiatalabbak, vagyis az "Y generáció" tagjai szinte kivétel nélkül biztosak abban, hogy könnyedén találnának új munkát szükség esetén. Az átlaghoz viszonyítva azonban ez a korosztály kevésbé elégedett a jelenlegi munkahelyük által nyújtott anyagi juttatásokkal és a felsővezetés emberközpontúságával.
Hévízen úszkál a világ legnagyobb adventi koszorújahttp://www.life.hu/news/20141126-hevizen-uszkal-a-vilag-legnagyobb-adventi-koszoruja.htmlHévízen elkészítették a világ legnagyobb úszó adventi koszorúját, melyet a hévízi gyógytavon vízre is bocsátottak. A város nem kisebb célt tűzött ki magának: szeretne a „legek" városa lenni!NewsOrigoMeghalt Konrád János olimpiai bajnok vízilabdázóhttp://www.life.hu/news/20141126-konrad-janos-olimpiai-bajnok-vizilabdazo-szerda-hajnalban-elhunyt.htmlSzerda hajnalban, életének 74. évében érte a halál Konrád János olimpiai bajnok vízilabdázót – közölte a család.NewsItt a tél, mégis mindenki a tavaszt várjahttp://www.life.hu/news/20141124-a-life-hu-szavazasa-szerint-senki-nem-varja-a-telet-mindenki-a-tavaszt-varja.htmlAlig vette kezdetét a hideg, a Life.hu olvasói máris a tél végét várják.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.