Hamis hír jelent meg Szandiékról - az énekesnő és férje kommentálta az esetet

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
dalszövegíró politika szakítás Szandi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valla Attilának 44 dalszöveget köszönhet az énekesnő és férje, mégis szakítottak vele. A férfi azt mondja: nem tudták elfogadni, hogy az ellenzéki tüntetőkkel szimpatizál - írta a Bors, de Szandiék cáfolnak és kikérik maguknak az egészet.

Valla Attila több mint száz zenekarnak írt eddig dalszövegeket, húsz év alatt majdnem ezer népszerû sláger és kilenc musical fűződik a nevéhez. Huszka- és Emerton-díjas szövegíróként jegyzik többek között Cserháti Zsuzsa, Szulák Andrea, Somló Tamás, Gáspár Laci, a Hooligans, Zséda vagy a Nox lemezein, de nagyon sokat dolgozott Szandival is.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

"A napokban kaptam egy levelet Bogdán Csabától, amiben arról tájékoztatott, hogy én vagyok az utolsók egyike, akikkel kapcsolatban próbált kivárni. De most elfogyott a türelme, mert nem bírja nézni a politikai témájú bejegyzéseimet, ezért töröl engem, és nem is kell, hogy a levelére válaszoljak" – mondta a Borsnak Valla Attila. A lap állítólag megkérdezte a dologról Szandit is, aki nem tagadta a történteket. Ma azonban a Facebook oldalán tett közzé egy posztot, amiben elítéli a bulvár újságírást, mert azt állítja, hazugság az egész.

A privát üzenet, ami kirobbantotta a botrányt

"Szia Attila ! Mivel szeretem a korrekt dolgokat, jelzem Neked , hogy kénytelen voltalak törölni itt a FB-on az ismerőseim közül. Nincs Veled semmi bajom, úgy látom inkább Neked van a körülötted lévő világgal. Én a munkámra és a családomra koncentrálok. A FB-ot is ilyen kommunikációra használom. Mindenki azt gondol, vagy ír , amit akar, semmi közöm hozzá. Viszont én meg nem vagyok kiváncsi mások folyamatos, indulatos, politizáló kommentjeire, se innen, se onnan. Mivel az üzenőfalon minden ismerősöm beírása megjelenik mégis kénytelen vagyok ezt nap, mint nap szemlélni. Erre egyetlen megoldást találtam : töröltem minden olyan ismerőst, aki ilyen jellegű postokat tesz ki rendszeresen. Te voltál az utolsó a sorban. Sokáig vajúdtam ezen, de megtettem a saját békém miatt. Ettől persze még szívesen beszélgetek Veled bármikor olyan dolgokról, ami mindkettőnknek örömet okoz. Az idő megy, már a mi generációnk is fogy. Akik maradtak, azokkal a békét keresem és azt , ami összeköt, nem, ami szétszakít . Kívánom, hogy Te is találd meg a békédet ! A világot úgysem mi fogjuk megváltani. Üdv: Csabi"

"Nagyon szomorúan írom ezt a postot. Békeszerető emberként privát üzenetet írtam Valla Attila szövegírónak. Levélváltás lett belőle. Sajnos nem értette meg, hogy mit szerettem volna neki jelezni. Ehelyett kipostolta az üzenetváltás bizonyos kiragadott részleteit ferdítésekkel, sugallásokkal tarkítva. Ez mérhetetlenül inkorrekt lépés volt Attila ! Ezek után engem meg nem keresve, Szandit - akinek az egészhez semmi köze - besározva, belekeverve Földvári Zsófi újságíró, aki tavaly is úgy írt hamis interjút Szandival , hogy nem is beszéltek, írt egy cikket engem meg sem kérdezve, Szandi szájába ismét hazugságokat rakva, mivel ő semmit nem nyilatkozott neki. Itt tart ma a bulvár újságírás ! Most itt ülök megdöbbenve, értetlenül. Így lehet ma embereket besározni, meghurcolni az ő álláspontjuk megkérdezése nélkül ??? Mást nem tehetek, mint hogy szó szerint bemásolom Valla Attilával történt üzenetváltásunkat. Mindenki eldöntheti, ki mond igazat."

A levélváltás

Szia Attila ! Mivel szeretem a korrekt dolgokat, jelzem Neked , hogy kénytelen voltalak törölni itt a FB-on az ismerőseim közül. Nincs Veled semmi bajom, úgy látom inkább Neked van a körülötted lévő világgal. Én a munkámra és a családomra koncentrálok. A FB-ot is ilyen kommunikációra használom. Mindenki azt gondol, vagy ír , amit akar, semmi közöm hozzá. Viszont én meg nem vagyok kiváncsi mások folyamatos, indulatos, politizáló kommentjeire, se innen, se onnan. Mivel az üzenőfalon minden ismerősöm beírása megjelenik mégis kénytelen vagyok ezt nap, mint nap szemlélni. Erre egyetlen megoldást találtam : töröltem minden olyan ismerőst, aki ilyen jellegű postokat tesz ki rendszeresen. Te voltál az utolsó a sorban. Sokáig vajúdtam ezen, de megtettem a saját békém miatt. Ettől persze még szívesen beszélgetek Veled bármikor olyan dolgokról, ami mindkettőnknek örömet okoz. Az idő megy, már a mi generációnk is fogy. Akik maradtak, azokkal a békét keresem és azt , ami összeköt, nem, ami szétszakít . Kívánom, hogy Te is találd meg a békédet ! A világot úgysem mi fogjuk megváltani. Üdv: Csabi

Én békében vagyok...csak látok. érzek, hallok...Te azért törölsz, mert szégyenled, hogy én...vicc...szégyelld magad! :(( Ja, és köszönöm a meghívót a koncertre...ezért ketten szégyelljétek...bár tudom, hogy nem fogjátok...még 1 tanács, ha esetleg...ismerősöm és kollégái szerint minősíthetetlen stílben beszéltetek és viselkedtetek nemrég Karácsondi haknitok során...kávé, wc és öltöző ügyben... én szégyelltem magam... Ja, és Esküszöm tudtam-vártam, hogy az évek óta se itt se máshol hozzám nem szóló Bogdánék törölnek...44 dal után...további jó mindenfélét-, nektek könnyű...de ne legyetek má ilyen Vakok! Illetve de, ahogy Nektek jó...puszilom kedves feleséged! Ölellek

Attilám ! A stílusodat nem minősítem, az minősít Téged ! Csak a tényekre szorítkozom . Mivel még nem készültek el a karszalagok, még egyetlen ember, hangsúlyozom egyetlen ember sem kapott meghívót a koncertre, de még egy hónap van addig, nem hiszem, hogy bármivel elkéstünk volna. Viszont a reakciódat látva, nem vagyok benne biztos, hogy szeretnénk egy ilyen lelki állapotú Valla Attilával találkozni a koncerten. Karácsond kapcsán nem tudom, miről beszélsz. Hidegtálakkal vártak, bevittek egy belső irodába, ahol nyugodtan lehetett készülni. Bárcsak mindenhol így lenne. A legnagyobb békességben jöttünk el onnan is, mint mindenhonnan. Két hölgy a megrendelők részéről a kocsiig kisért, még útravalót is csomagoltak nekünk. A polgármesterrel is kedvesen szót váltottunk előtte. Te kevered a szezont a fazonnal. Konkrétan emlékszem a bulira, mivel mindig fotózok, így a fotók alapján még arra is emlékszem, hogy a buli után az igen hosszú dedikáláson egy szőke hölgy odajött, hogy pont annyi idős, mint Szandi és hamarosan szül, de eljött, mert annyira szereti. Szandi még a hasát is megsimogatta. Üzenem annak, aki informált, hogy máskor jegyezze meg az előadók nevét, elég sokan léptek fel ott aznap.Egyébként meg szívesen azt az elég tetemes jogdíjat, amit csak idén a zsebedbe dugunk, mivel a Szandi 25 CD dupla platina lett és én kis kiadóként minden legyártott példány után előre kiköhögöm a jogdíjat, ha eladom, ha nem ! Valamint a koncert után is több százezer forintot fogok befizetni, amiből jócskán fogsz kapni, mivel mi azt jelentjük le, ami elhangzik. Ennyit a korrektségről. Ezzel befejeztem a kommunikációt. Többször nem válaszolok ! Ennyi ! Uff !

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.