Angliába költözik az elárvult budapesti orángutánbaba

Forrás: MTI/Kovács Attila -
Anglia Budapesti Állat-és Növénykert orángután árva majom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bulu Mata hétfőn reggel utoljára láthatta a budapesti állatkertet. A három hónapos orángutánbaba a jövőben egy angliai orángután bölcsibe kerül, ahol gondoskodnak róla.

A szeptember 4-én született orangutánkölyök anyja már korábban is beteg volt, egy héttel a szülést követően pedig elpusztult. A kölyköt eddig a gondozók nevelték, kezdetben főként az inkubátorban pihent, de az elmúlt hetekben már sokat tornázott. Bulu Mata élete következő szakaszát a dél-angliai Dorsetben található Monkey World főemlősmentő központjában tölti majd, ott működik Európa egyetlen "orangután bölcsődéje" - írja az MTI.

Forrás: MTI/Kovács Attila

Bár Budapesten is fel tudnák nevelni az orangutánt, a szakemberek szerint mégis az a legjobb megoldás a kölyök számára, ha egy kifejezetten elárvult orangutánokkal foglalkozó "bölcsődébe" kerül. Arról, hogy a továbbiakban is ott marad-e, később döntenek.

Bulu Mata két gondozója társaságában autóval teszi meg az 1900 kilométernyi utat. A hordozót speciálisan neki készítették, a kocsiban mindvégig 24-26 Celsius-fokos hőmérsékletet biztosítanak, hogy jól érezze magát.

A tervek szerint kedden hajnalban érkeznek meg a célállomásra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.