Riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat

Fotó: Polyák Attila - Origo -
időjárás meterológia ónos eső hóesés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Budapestet is magába foglaló közép-magyarországi területre elsőfokú citromsárga riasztást adtak ki ónos, illetve havas eső miatt. 

A délelőtti órákig a Dunántúl északkeleti határán, az Északi-középhegység térségében és Pest megyében helyenként minimális mennyiségű ónos (havas) eső valószínű – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat a riasztásában.

Csütörtökre Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Jász-Nagykun és Veszprém megyére elsőfokú, citromsárga figyelmeztető jelzés van érvényben gyenge ónos eső miatt.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Csütörtökön napközben általában sok lesz a felhő, de országszerte számíthatunk rövid napos időszakokra. Délelőtt még az északi megyékben, illetve a keleti határ mentén néhol előfordulhat jelentéktelen mennyiségű vegyes halmazállapotú csapadék. Kissé megélénkül a délnyugatira forduló szél. A hőmérséklet csúcsértéke az ország legnagyobb részén 5 fok körül alakul. Késő este -2, +3 fok valószínű.

Pénteken többnyire gyengén felhős időre számíthatunk, csak kisebb körzetekben (főként délen) lehet több a felhő. Reggelre átmeneti ködfoltok képződnek. Csapadék nem valószínű. A déli szél többfelé megélénkül, északnyugaton helyenként meg is erősödhet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között alakul.

Szombaton kezdetben gyengén felhős időre számíthatunk, majd délután nyugaton és északon megnövekszik a felhőzet. Északon helyenként gyenge eső kialakulhat. A déli szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +2 és -3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között várható, de északkeleten csak 5 fok körül valószínű.

Vasárnap délen szakadozott, északon többnyire zárt felhőzetre számíthatunk. Helyenként - nagyobb eséllyel az ország északi felén - kisebb eső előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.

Hétfőn nagyrészt erősen felhős idő várható, csak rövid napos időszakok lehetnek. Északon helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat. Mérsékelt marad a délkeleti szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.