Nyilvánosságra kerültek a Sony stúdiójának magánlevelezései. Mint kiderült, Amy Pascal, a cég társelnöke nincs jó véleménnyel a színész-rendező Mrs. Pittről.

Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor egy titkosnak szánt ócsároló email tartalma nyilvánosá válik – kiváltképp, ha egy épp világsztárt szólsz le benne, vagy épp az amerikai elnökön viccelődsz.

Forrás: AFP/Tobias Schwarz

De nem, van még ennél is tovább a kínosság terén: ha összetalálkozol a leveled tárgyával. Pontosan így járt a Sony filmstúdió társelnöke, Amy Pascal, aki egy hollywoodi partin futott bele Angelina Jolie-ba – éppen pár nappal azután, hogy nyilvánosságra került egy kollégájával váltott levél, amelyben „minimálisan tehetséges, elkényeztetett kölyöknek" nevezte a mostanában rendezőként ténykedő Mrs. Pittet.

Amy Pascal, a Sony társelnökeForrás: AFP/Kevin Winter

Nagyon ciki, és ha ez még nem lenne elég, rasszista szóvicceket tartalmazó emailje is nyilvánosságra került, amelyek a hírek szerint az amerikai elnököt, Barack Obamát célozták. Pascal később mindenkitől elnézést kért, elmondása szerint csak viccnek szánta a megjegyzéseket, ugyanakkor tudja, mennyire súlyosak a szavai.

A Sonyt néhány héttel ezelőtt érte egy hackertámadás, amely miatt több sztár, köztük Sylvester Stallone, és céges dolgozó személyes adatai kerültek fel a világhálóra. Az esetről bővebben ide kattintva olvashatsz.