PSZT! Napi 1 óra a mobilod nélkül! Te kibírnád?

ebéd szüneteltetés beszélgetés PSZT mozgalom telefon mobil
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
PSZT!, azaz Picit Szüneteltesd a Telefonod elnevezésű mozgalom indult azért, hogy minél többen tegyék le a mobiljukat és figyeljenek inkább szeretteikre.

Így megy tönkre a gerinced, ha állandóan a mobilod feledsz görnyedsz - olvasd el erről szóló cikkünket ITT!

Ha körbenézel, mit veszel először észre másokon? Mindenkinek ott a telefon a kezében, még akkor is, ha épp mással beszélget. Egy felmérés szerint egy átlagos ember naponta 150-szer néz rá a telefonjára és 10-ből 8 teszi meg azt partnerével, hogy félbeszakítja a beszélgetést, hogy megnézze az e-mailjeit, SMS-eit – derült ki a The Huffington Post felméréséből.

Forrás: Facebook/PSZT

„Pár hónapja egy céges ebéd alkalmával tűnt fel, hogy mindenki a telefonját kapkodta, illetve tapogatta, és így egyszerűen nem volt meg a lehetőség egy jó beszélgetésre. Akkor hirdettük meg, hogy az ebédidő alatt picit szüneteltetjük a telefonhasználatot, amit azóta több partnerünk is átvett. Ezen felbuzdulva indítottuk útjára a PSZT-et, vagyis a Picit Szüneteltesd a Telefonod mozgalmat" – mondta Trentin Tamás, a kezdeményezést meghirdető ReachMedia ügyvezetője.

Az ügyvezető hozzátette: szeretnénk, ha a PSZT országos szinten terjedne. „Azt akarjuk elérni, hogy minél többen ismerjék fel, mennyire káros hatása lehet annak, ha a telefonunkkal többet foglalkozunk, mint a szeretteinkkel. Mióta mi bevezettük ezt a szokást, sokkal jobb a közös ebédek hangulata, ráadásul senki nem eszi le magát a telefonnal való zsonglőrködés közben, vége a lapos ebédeknek."

A mozgalomhoz lehet csatlakozni Facebookon is.

A beszélgetés halála

Ez a címe annak a tanulságos és figyelemfelhívó fotósorozatnak, amely a telefonjukat folyton babráló embereket örökítette meg. IDEkattintva tudod megnézni!

Te kibírnál napi 1 órát a mobilod nélkül?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.