Kulcsár Edinának előre szóltak: ne lepődjön meg, ha nem lesz az első húszban

Miss World interjú szépségverseny plasztika szépségkirálynő Kulcsár Edina Miss World Hungary
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Milyen a világ második legszebb nője, amikor fáradt, de nagyon boldog? Pont olyan kedves és mosolygós, mint Kulcsár Edina, aki alig 24 órával a Miss World döntője után, hétfő este érkezett haza Budapestre. Előre szólt, hogy fáradt, de végig készségesen, összeszedetten és mosolyogva válaszolt az újságírók kérdéseire.

Lehet, hogy a magyar lányok a legszebbek a világon, de közülük nemzetközi szépségversenyen még soha egyetlenegy sem jutott be a középdöntőbe. Eddig! Kulcsár Edina azonban lenyűgözte a Miss World zsűritagjait, és nemcsak a dél-afrikai szépségkirálynő első udvarhölgye lett, hanem őt választották Európa legszebb lányának is.

Nem csoda, ha sokan, köztük természetesen a család is, fogadták a budapesti repülőtéren, ahol Edina gépe hétfő este - a kiírtnál egy kicsivel később - landolt. Kérdésünkre elmondta, még nem fogta fel a történteket, mindenesetre ez élete eddigi legnagyobb élménye. És ez most tényleg nagyon nagy dolog. Még akkor is, ha a szépségversenyeknek számtalan ellenzője van szerte a világban.

Forrás: Zsigmond László / Life.hu

Sokan azzal érvelnek, hogy nem keresik kifejezetten a karakteres szépségeket, az indulók nagy része egyforma. A mostani világversenyen például szinte nem is lehetett látni szőke vagy vörös hajú lányt. Olyan, mintha egyenesen követelmény lenne a sudár testalkat, a hosszú, barna haj, a ragyogó mosoly és a hosszú szempillákkal keretezett őzike tekintet.

Van olyan, aki Edinát a versenyt nyerő dél-afrikai lány testvérének nézte. Edina elmondta, hogy többek véleménye szerint is nagyon hasonlít az első helyezett lányra. Mi lehetett az, ami mégis a másik lány javára döntött? "Igazán nem tudom" – válaszolta a reptéren kérdésünkre a világ második legszebb nője, hozzátéve, előre szóltak neki, ne lepődjön meg, ha az első húszba sem jut be. Hogy ennek mi az oka, az Origo.hu-n olvashatod el.

Edina és édesanyja Forrás: Zsigmond László / Life.hu

Sarka Kata: "A top 5-nél már sírtam"

Sarka Kata a verseny hazai licencét birtokoló Magyarország Szépe Kft. ügyvezető igazgatójaként személyesen is elkísérte Edinát a londoni világversenyre. A Life.hu pár perccel az eredményhirdetés után telefonon beszélt Katával. A vele készült interjút ide kattintva olvashatod.

Mostani szépségét három műtétnek köszönheti

Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a londoni döntőt egy hónapos kinti felkészülés és több hónapig tartó magyarországi rákészülés előzte meg, így Edina elmúlt fél éve csak és kizárólag erről szólt. Ugyan nagyon sokat készült a versenyre, de hátránynak érezte, hogy az első öt lányból ő volt az egyetlen, aki nem tudott anyanyelvi szinten angolul. Bár az is igaz - tette hozzá -, hogy volt már olyan világszépe, aki szinte csak bemutatkozni tudott. Őt többen is megdicsérték Londonban a nyelvtudása miatt, pedig a verseny előtt itthon támadások kereszttüzébe került emiatt.

Sarka Kata, Hajdú Péter és Kulcsár Edina Forrás: Zsigmond László / Life.hu

A Miss World során azonban nemcsak az a mérvadó, ha valaki szép - külön alkategóriákban is versenyeznek a lányok. Ott vannak például a Miss Sport vagy a Miss Talent alversenyek, amelyekre külön pontot kapnak. Edina egyébként az énekléstől rettegett a legjobban, ahogy azt Szily Nórának, a Life.hu sztárszerzőjének elmesélte a vele készült interjúban.

Ekkor őszintén mesélt arról is, hogy abban az időben nőtt meg az önbizalma a szépségversenyekkel kapcsolatban, amikor megnyerte a Miss Plastic címet. Mostani arcát három műtétnek köszönheti - mindháromszor az orrát műttette meg. "Mindenképpen változtatni kellett az eredetin, ugyanis olyan súlyos szépséghibának éreztem, mintha nyúlszájjal születtem volna" - nyilatkozta a Life.hu-nak korábban.

Venezuelában élnek a világ legszebb női

Ha a világverseny eredményeit nézzük, akkor Venezuelában élnek a világ legszebb női. Abban az országban a szépség egyet jelent a nyomorból való kitöréssel. Aki nem szép, az nem kerülhet előbbre, arra nem figyelnek fel. Nem csoda, ha Venezuelában, amely a legtöbb - összesen hat - Miss Worldöt adott a világnak, a plasztikázás teljesen természetes. A második legtöbb címet - összesen ötöt - India birtokolja, ezt az Amerikai Egyesült Államok követi négy Miss World-díjjal.

Idén koronát kapott, jövőre karikagyűrűt

Plasztikai sebészet ide vagy oda, Edina mégiscsak leginkább a kedvességével, szerénységével, alázatosságával győzhette meg a zsűrit. És ennek már nem sok köze van ahhoz, amit elsőre látunk. A belülről jövő ragyogásnak, kiegyensúlyozottságnak és természetességnek annál inkább. Ő ugyanis mélyről jött. Nagyon. Szinte minden interjúban megemlítette 83 éves dédijét és gyönyörű édesanyját, akiknek - ahogy ő mondja - mindent köszönhet. A Life.hu-nak elmesélte, ő volt az első, akit felhívott. A dédi idős kora és a családban lévő háziállatok miatt nem tudott kiutazni velük.

Kulcsár Edina és vőlegénye Forrás: Zsigmond László / Life.hu

És ott van a párja is, aki négy és fél év után eljegyezte ugyan, de nem vehette feleségül élete szerelmét, mert a verseny egyik szabálya szerint csak 25 évesnél fiatalabb, hajadon lányok indulhatnak a koronáért. A Life.hu-nak már ő is megerősítette azt, amit csak a vak nem lát. "Edina amilyen szép kívülről, olyan gyönyörű belülről is, és ez ritka. Családcentrikus, gondoskodó, törődő, pozitív, vannak céljai és meglátása az életről. A mostani, ilyen külsővel rendelkező lányokra ez nem jellemző, nem ez az életkép alakult ki bennük. Ők a szépségüket arra használják, hogy megpróbáljanak gazdag palit fogni. Edina nem ilyen."

A reptéren volt a Life.hu celebszomorító riportere, Katz Dávid is, aki szintén több dologról faggatta Edinát és Sarka Katát. Edina elmesélte neki, miből származhatott volna nagy hátránya. Szerencsére még időben észbe kapott!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.