Nem Edina az első magyar Európa szépe, Laky Zsuzsi már viselte a koronát

Laky Zsuzsanna Európa szépe Kulcsár Edina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kulcsár Edina méltán lett Miss World szépségversenyen az első udvarhölgye és Európa legszebb lánya. Ilyen előkelő helyezést ritkán ért el magyar lány nemzetközi megmérettetésen, csak 2003-ban sikerült nemzetközi hírnévre szert tennie Laky Zsuzsinak. Ő két évig ő volt Európa szépe.

Vasárnap este, a Miss World londoni világverseny után hirdették ki a Miss Europe győztesét. Edina állhatott az Európa szépe verseny dobogójának legmagasabb fokára, ahol tíz évvel ezelőtt már egy magyar lány, Laky Zsuzsi tündökölt , 2003-2005-ig.
Edina sikerének méltó ünneplésében valahogy mindenki elfeledkezett arról, hogy az Európa szépe címet 10 évvel ezelőtt már időközben kétgyermekes anyukává vált, akkor 19 éves Zsuzsi viselte.

Forrás: MTI, AFP

„ Az 1920-as évektől rendezik az Európa szépe választást, amit Sarka Kata csak „háziversenynek" minősített egy bejegyzésében. Sajnos téves információk alapján ítélte meg ezt a versenyt, amely itthon nem kapott akkora publicitást, mint külföldön. A franciákkal kellett komoly szerződést kötnöm, ők kezelték a nemzetközi sajtót és a magyart is. Nagyon más körülmények voltak abban az időben, nem volt ekkora visszhangja, pedig 42 lány közül lettem az első. Érdekes módon, két évig viseltem a koronát, egy repülőgép oldalán is szerepeltem, és az európai reptereken, határátkelőkön mindenhol ott díszelgett az arcom. Remélem, Edina jobban ki tudja majd használni a lehetőséget és többen mögé tudnak majd állni itthon is, ha jótékonyságról lesz szó" –mondta el Zsuzsi, akinek itthon akadtak negatív tapasztalatai is.
Többen megkerestek hatalmas ajándékokat, gépkocsit ígértek. Mindig kiderült, hogy az ajándék autót nem ingyen akarták adni, barátnőt kerestek a szponzorok"

Első magyar Európa szépe Simon Böske

Európa szépe
Az első magyar, országos szépségversenyt, a Miss Hungáriát 1929. január 6-án rendezték . A magyar győztes meghívást kapott Párizsba a Miss Európa versenyre, az ottani királynő pedig mehetett tovább az amerikai Miss Universe-re.
Összesen 218 lány jelentkezett, közülük választotta a zsűri az akkor 20 éves Simon Böskét.
Február elején, az európai döntőben Böske 16 nemzet legszebb hölgyét utasította maga mögé. A francia köztársasági elnök személyesen fogadta, miután telefonon gratulált: "Kisasszonyom, kívánom, hogy hazája rövid időn belül legyen olyan boldog és olyan szerencsés, mint Ön." Ma úgy mondanánk, Simon Böske előtt megnyílt a világ. Diplomatákkal, befolyásos hírességekkel, még a monacói herceggel is találkozott. Nagyszabású fogadásokon vett részt, a nemzetközi sajtó csak vele foglalkozott, divatcégek és amerikai filmstúdiók ostromolták ajánlataikkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.