Szeged a 8. legjobb egyetemi város Európában

Forrás: cntraveler.com -
Oxford egyetemi város Szeged Európa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeged a legjobb 10 európai egyetemi város közé került a Condé Nast Traveler portálon. Olyanok mellett olvasható a Tisza-parti universitasnak otthont adó város neve, mint Heidelberg, Krakkó, Leuven, Oxford.

A Szegedet Európa nyolcadik legjobb egyetemi városaként említő Condé Nast Traveler magazin Magyarország legrangosabb egyetemének nevezi a Szegedi Tudományegyetemet. Szeged állandó jelzője például a „diákváros”, ahol a szolgáltatásokat és a szórakozási lehetőségeket az egyetemi hallgatóság, a fiatalság igényei szerint szervezik.

Forrás: cntraveler.com

A portál megemlíti, hogy a Szent-Györgyi Albert és általa „C-vitamin-bombaként” azonosított paprika segítségével lábalt ki Szeged az akkori világválságból. Azóta pedig Szeged gasztronómiai különlegessége a fűszerpaprika, de méltatják a város termálvizét és fürdőkultúráját is.

Szeged igazi élményáradat

Szeged a Life.hu munkatársai szerint is egyike hazánk legcsodálatosabb városainak, és szépsége olyan elragadó részletekben jelenik meg, mint az idillikus Tisza-part, a hangulatos terek és a gyönyörű szecessziós épületek, amelyek egy időtlen világ képét varázsolják köréd. A pezsgő egyetemváros sokszínűségét és elevenségéről itt írtunk.

Ők az év sportolói: Hosszú Katinka és Berki Krisztián a legjobbak közötthttp://www.life.hu/news/20141219-hosszu-katinka-es-berki-krisztian-is-az-ev-sportoloja-lett-a-magyar-sportujsagirok-szovetsegenek.htmlBerki Krisztián tornászt és Hosszú Katinka úszót, a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatát, Storcz Botond kajak-kenu szövetségi kapitányt, valamint Shane Tusup úszóedzőt választották az év legjobbjának a Magyar Sportújságírók Szövetségének 57. alkalommal kiírt szavazásán.NewsOrigoKulcsár Edina a Miss World 2. helyezettje - Magyar lánynak még soha, hasonló sem sikerülthttp://www.life.hu/news/20141214-kulcsar-edina-a-miss-world-masodik-helyezettje.htmlHatalmas dolog, amit ma átélhettünk a Miss World világversenyt nézve. Hazánk versenyzője, Kulcsár Edina a második helyen végzett. Ilyen sikert még soha egyetlen magyar lány sem ért el!News--Megvan Magyarország kedvenc szaloncukra!http://www.life.hu/news/20141205-keressuk-magyarorszag-kedvenc-szaloncukrat.htmlVan, amiben általában a család minden tagja egyetért: nincs karácsony szaloncukor nélkül. Abban azonban nehezebb megegyezni, milyen kerüljön a fára vagy az ünnepi édességes kosárba. NewsMTI/Máthé Zoltán

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.