Szeged a legjobb 10 európai egyetemi város közé került a Condé Nast Traveler portálon. Olyanok mellett olvasható a Tisza-parti universitasnak otthont adó város neve, mint Heidelberg, Krakkó, Leuven, Oxford.

A Szegedet Európa nyolcadik legjobb egyetemi városaként említő Condé Nast Traveler magazin Magyarország legrangosabb egyetemének nevezi a Szegedi Tudományegyetemet. Szeged állandó jelzője például a „diákváros”, ahol a szolgáltatásokat és a szórakozási lehetőségeket az egyetemi hallgatóság, a fiatalság igényei szerint szervezik. 

Forrás: cntraveler.com

A portál megemlíti, hogy a Szent-Györgyi Albert és általa „C-vitamin-bombaként” azonosított paprika segítségével lábalt ki Szeged az akkori világválságból. Azóta pedig Szeged gasztronómiai különlegessége a fűszerpaprika, de méltatják a város termálvizét és fürdőkultúráját is. 

Szeged igazi élményáradat
Szeged a Life.hu munkatársai szerint is egyike hazánk legcsodálatosabb városainak, és szépsége olyan elragadó részletekben jelenik meg, mint az idillikus Tisza-part, a hangulatos terek és a gyönyörű szecessziós épületek, amelyek egy időtlen világ képét varázsolják köréd. A pezsgő egyetemváros sokszínűségét és elevenségéről itt írtunk.