Emberek és bőrszínek: elkészült a világ első bőrtónus-térképe

Fotó: Angelica Dass -
fotográfus arcbőr adatbázis térkép bőrszín
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Angelica Dass brazil fotós nem mindennapi ötlettel állt elő: fel akarja térképezni a világ összes bőrtónusát, hogy az emberek ne csupán „fekete-fehérben" gondolkodjanak a bőrszínekről.

Talán nincs is olyan messze az az idő, amikor az embereket nem csupán „fekete" vagy „fehér" bőrszínűk alapján kategorizáljuk, hanem az Angelica Dass által készített bőrtónus-adatbázisa alapján.

Fotó: Angelica Dass

A fotográfusként ténykedő hölgy 2012 áprilisában kezdte Humanae című projektjét, amelynek első állomásaként brazil rokonait ültette a fényképezőgépe elé. Az így készült portrék arcbőrének egyetlen jól megvilágított pontját kinagyította, majd ezt az árnyalatot illesztette be a kép hátterének és határozta meg a Pantone színkódja alapján.

Dass eddig összesen 2000 fényképnél járt el ilyen módon, gyűjteménye valóságos bőrszíntérképnek is tekinthető. A fényképész további munkáit ide kattintva nézheted meg.

Narancsbőr és vádligörcs? Most megtudhatod, mit árul el a lábad az egészségedrőlhttp://www.life.hu/drlife/20141226-narancsbor-vagy-vadligorcs-a-labon-milyen-betegseg-tunete.htmlA lábad sok mindent elárulhat arról, milyen veszélyek fenyegetik az egészségedet. Az apró visszerek és a száraz bőr nem csupán esztétikai probléma: az egészségi állapotodról is árulkodik.Dr. Life--Ráncos bőr, rövid fogak - arcod árulkodik egészségi állapotodrólhttp://www.life.hu/drlife/20141212-ritkulo-szemoldok-rovid-fogak-az-arc-arulkodik-egeszsegi-allapotodrol.htmlNagy orr, ráncok, hajhullás - a legtöbben változtatni szeretnénk a kevésbé előnyös dolgokon. Az arcvonások azonban sok mindenről árulkodnak: a kidülledt szemek például pajzsmirigy-rendellenességet jelezhetnek. De vajon mire utalnak a rövid fogak, a ritkuló szemöldök? Most eláruljuk!Dr. LifeThinkstockErős immunrendszer, gyönyörű bőr - Préselj zöldséget, gyümölcsöt!http://www.life.hu/sztarszerzok/stohr-greta/20141113-greta-konyhaja-stohr-greta-receptje-a-preseles-pozitiv-hatasai.htmlPréselt leveket nem csak akkor érdemes fogyasztanod, ha fogyni szeretnél: ezek a vitaminbombák erősítik az immunrendszert, feltöltenek energiával, és nem mellesleg belülről szépítenek. Stőhr GrétaThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.