A hivatalos források gyakorlatilag semmilyen részletet nem árulnak el a hétszeres F1-es bajnok állapotáról, olasz „nem hivatalos” sajtóértesülések ennél lényegesen többet mondanak. A formula.hu ezeket szedte össze. 

Továbbra is csak minimális információt adnak ki az immár több mint egy éve súlyos síbalesetet szenvedő Michael Schumacher állapotáról, ám az egyik vezető olasz autós lap, az Autosprint összegyűjtötte, mit lehet tudni Schumacher állapotáról. Állítják, információik megbízhatók, a melyek olyan személyektől származnak, akik mostanában találkoztak Schumacherrel, és tudják, hogy milyen állapotban van.

Forrás: AFP/Saeed Khan

A lap cikkében úgy összegzi, amit Schumacherről tudni lehet, hogy nagyon lassan, de javul az állapota. „A jó hír az, hogy nincs ágyhoz kötve. Amikor nem a fizikai terápia zajlik, hogy elkerüljék az izomsorvadást, egy széken ül a villája ablaka előtt, mely egyik oldalról a svájci Alpokra néz, a másikról pedig a Genfi-tóra.”

Az Autosprint értesülései szerint igazak azok a hírek, melyek szerint Schumacher felismeri családtagjait: „Michael szeme nyitva van, de gyakran a semmibe néz. Újabban képessé vált arra, hogy megismerje családtagjai arcát, de kommunikálni nem tud velük. Nem beszél, képtelen önállóan megmozdulni. A külső stimulusokra reagál ugyan, de csak szemmozgatással válaszol az ismerős hangokra.”

A Corriere della Sera vasárnapi számában pedig az jelent meg, hogy "néha könnyek folynak le Michael arcán. Sír, amikor meghallja a gyermekei vagy Corinna hangját. Ez mutatja meg, hogy vannak érzelmei, hogy az agya működik. Jelenleg csak úgy tud érzéseket kifejezni. De ez annak a jele, hogy él, hogy érti a dolgokat, még akkor is, ha most egy mozdulatlan test rabja”.