Megvan 2015 madara: a fostos bugybóka

Forrás: Wikipédia -
Az év madara választás állat szavazás kecsege madár hal Magyar Haltani Társaság Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület idén is megválasztotta az év madarát: idén – immár harmadszorra – ismét a búbos banka, népies nevén fostos bugybóka lett.

Megvan 2015 madara. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) 1979-ben indított programja keretében évről évre megválasztja az „Év madarát," amely idén immár harmadszorra a búbos banka lett.

Forrás: Wikipédia

Az interneten megszavazott madár, amely 1989-ben és 1990-ben is volt már a megtisztelő cím tulajdonosa, remekül idomult az ember közelségéhez. Fák és odúk hiányában akár kő- és farakásban, tetőcserepek alatt, járműroncsban és a talajon vagy ahhoz közel eső helyen is képes fészket rakni.

Utóbbi miatt veszik hasznát a nagyobb fiókák védekező képességüknek: a legkevésbé sem lennénk a betolakodó ellenségei, akiket vészhelyzetben bűzös ürülék fröcskölésével ijesztenek el. Innen kapta ered sokat mondó népi neve, a fostos bugybóka is.

Megvan az év hala

Nem csupán madara lett 2015-nek, hanem hala is. A Magyar Haltani Társaság idén a kecseget választotta meg az év halának.
Íme, a csúcsgyümölcs – a banán, amely az év gyümölcse lehetnehttp://www.life.hu/drlife/20141231-a-banan-jotekony-hatasai.htmlEgyél naponta két banánt és nemcsak egészséges maradsz, de lenyomhatsz akár egy kilencvenperces megerőltető edzést is. Régóta tudjuk, de a legújabb kutatások megerősítik, hogy a banán a világ „csúcsgyümölcse”. Olvasd el a cikket, és soha többé nem unod majd a banánt!Dr. LifeThinkstockMakón született meg az év első magyarországi babájahttp://www.life.hu/csalad/20150101-anna-lehet-az-ujev-elso-magyarorszagi-kisbabaja.htmlRácz Péter Rikárdó császármetszéssel jött a világra a család harmadik gyermekeként éjfél után egy perccel. Őt egy budapesti kisfiú, Gábor követte nulla óra ötkor. Harmadikként pedig Anna jött a világra, szintén a fővárosban, hajnali 1 óra 28-kor. CsaládEzekről beszéltünk 2014-ben – Az év magyar botrányaihttp://www.life.hu/bulvar/20141218-magyar-botranyok-2014-ben.htmlNéhány híresség nevét többször emlegettük az év során, mint másokét, ám nem feltétlenül mindig pozitívan. Ki ne hallott volna a herevasalásról vagy arról, hogy Jude Law kit vitt a hotelszobájába budapesti tartózkodása alatt? Összegyűjtöttük, kiktől volt hangos a sajtó 2014-ben. TV + Bulvár--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.