Országos Meteorológiai Szolgálat hideg havazás időjárás lehűlés mínusz fagy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ismét lehűlésre kell számítani a következő napokban. Szerdán lesz a leghidegebb. Előtte még havazást is jósolnak. Győrött például már szakad a hó.

Mínusz 17 fokkal riogatnak bennünket – az előrejelzések szerint szerdán a leghidegebb órákban eddig hűlhet a levegő hőmérséklete. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint hétfőn a Dunántúlon több helyen várható kisebb havazás, hózápor. A déli óráktól a Dunántúlon ismét egyre többfelé lehet havazásra, hózáporra számítani. Délután hosszabb időre is kisüthet a nap – írja az Origo.

Forrás: Thinkstock

A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 1 fok között alakul, de a szélcsendes, derült, hóval borított helyeken akár mínusz 10 fok is lehet. A következő napokban fokozatosan csökken a hőmérséklet.

Kedden havazásra nem kell számítani. A leghidegebb órákban helyenként mínusz 10, mínusz 12 fokig is hűlhet a levegő. Nappal mínusz 2 és plusz 3 fok lesz maximum.

Szerdán még hidegebb lesz. A minimumhőmérséklet az ország legnagyobb részén mínusz 10 és mínusz 4 fok között alakul, de keleten, elsősorban Szabolcsban a havas szélvédett tájakon akár mínusz 17 és mínusz 15 fok közé is hűlhet a levegő.

Csütörtök mínusz 10 és mínusz 5 fok között alakul a hőmérséklet, de keleten továbbra is mínusz 15 és mínusz 13 fok közé is csökkenhet. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 3 fok között alakul.

Pénteken néhol zápor, hózápor is előfordulhat. Nappal jellemzően 0 és plusz 4 fokig melegszik a levegő.

A hétvégén mínusz 3 és plusz 1 fok lehet, a maximumok pedig várhatóan plusz 5 fok körül alakulnak.

Nézd meg, hogyan festett a Balaton jégbe fagyva – a lenyűgöző felvételekért kattints IDE!

Mire figyelj a nagy hidegben?

Ilyenkor nem csupán az utcán élők vannak veszélyben: egy hirtelen rosszullét, a túlzott alkoholfogyasztás miatt szabadban töltött éjszaka, vagy a tartósan 15 fok alatti szobahőmérséklet egyaránt veszélyes lehet a hidegben.

Megvan 2015 madara: a fostos bugybókahttp://www.life.hu/news/20150105-2015-ben-az-ev-madara-a-bubos-banka-lett.htmlA Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület idén is megválasztotta az év madarát: idén – immár harmadszorra – ismét a búbos banka, népies nevén fostos bugybóka lett.NewsOrigoElhunyt Lóránd Hanna Jászai Mari-díjas színésznőhttp://www.life.hu/news/20150104-elhunyt-lorand-hanna-jaszai-mari-dijas-szineszno.htmlAz Újpesten született színésznő hosszas betegség után halt meg 2015. január 1-jén, életének 86. évében - tájékoztatta az MTI-t vasárnap Lóránd Hanna fia, Rutkai András.NewsOtromba poén! Nemi erőszakkal viccelődött Maksa Zoltán http://www.life.hu/news/20150103-maksa-zoltan-humorista-a-hir-tv-paletta-cimu-musoraban-nemi-eroszakkal-viccelodott.htmlMaksa Zoltán humorista a Hír TV Paletta című műsorában csinált viccet az egyetemi gólyatáborokban történt szexuális visszaélésekből. Nem nevettünk jót. News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.