Termékeny éve volt Overdose-nak: nemsokára megszületnek első kiscsikói

Forrás: AFP/Str -
búcsú fedezés Kincsem Park csikó versenyló Overdose utód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan világra jönnek a világhírű magyar versenyló, Overdose első kiscsikói, akár 38-an is lehetnek.

Az első Overdose-csikók 2017-2018-tól versenyezhetnek, az eredmények akkortól lesznek mérhetők – írja az MTI a Napi Gazdaságra hivatkozva. Reméljük, az utódok hasonlóan sikeresek, viszont kevésbé sérülékenyek lesznek, mint apjuk.

Forrás: AFP/Str

A 2010 augusztusáig veretlen, sorozatban 14 futamot megnyert Overdose 2009-ben savós patairha-gyulladást kapott. 2013-ban búcsúztatták el a Kincsem parkban – erről ITT olvashatsz bővebben!

Overdose többéves versenyzői múlt után 2014 tavaszán költözött át a dunakeszi Alagi Tréningközpontból Dióspusztára, ahol fedezőménként kezdte meg új karrierjét. Feladata, hogy feljavítsa az angoltelivér-állomány minőségét.

Várhatóan idén még Dióspusztán marad, 2015 után pedig Németországban folytatja életét fedezőménként. A kilencéves ló tenyészállatként 22-23 éves koráig is aktív maradhat.

Vége a karácsonynak, jön a farsang - Vízkereszt vanhttp://www.life.hu/news/20150106-vizkereszt-napja-januar-6-an-van-ez-a-karacsony-utolso-napja-a-farsang-kezdete.htmlJanuár 6-a Vízkereszt napja. Ez a karácsonyi ünnepkör utolsó napja és a farsang kezdete. Sokan ilyenkor szedik le a díszeket a karácsonyfáról. Összeszedtük, milyen szokások kapcsolódtak ehhez a naphoz.News--Durva! Már a házhoz szállítást is tiltják vasárnaponkénthttp://www.life.hu/news/20150106-vasarnaponkent-mar-a-hazhozszallitast-is-tiltjak-majd-a-boltok-zarva-tartasa-mellett.htmlA boltok vasárnapi zárva tartása után kiderült, a házhoz szállítást is betiltják a webshopoknak és üzleteknek.News--Eláruljuk, hol tudod leadni a használt karácsonyfákat az ünnepek utánhttp://www.life.hu/news/20150105-a-fenyofakat-az-unnepek-utan-ezeken-a-gyujtopontokon-tudod-leadni.htmlKarácsony után a vágott fenyőket ezekre a gyűjtőhelyekre tudod leadni.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.