A rendőrség lelőtte a terroristákat, túszokat szabadítottak ki

Charlie Hebdo Párizs lövöldözés Charles de Gaulle hajtóvadászat tárgyalás repülőtér túszejtés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vége a franciaországi túszdrámáknak, a terroristákat leőtték.

Vége a franciaországi túszdrámáknak, a kommandósok szinte egy időben rohamozták meg Párizsban a kóser élelmiszerboltot és a főváros közelében azt a nyomdát, amelynek telephelyén elrejtőztek a Charles Hebdo elleni szerdai terrortámadás elkövetői. A legfrissebb hírek szerint Párizsban négy túsz és egy túszejtő meghalt a kommandósok akciójában, úgy tudni, a Dammartin-en-Goele településen álló nyomdában lelőtték a Kouachi fivéreket, és kiszabadították túszukat - írta meg az Origo.

Két túszdrámával kell megbirkózniuk a francia kommandósoknak. A szerdai merénylet tettesei, akik a Charlie Hebdo rajzolóinak feltételezett gyilkosai, egy Párizs környéki nyomda telephelyén barikádozták el magukat, majd kitörtek a Párizstól északra fekvő nyomda épületéből és tüzet nyitottak a rendőrökre - írja az Origo, ahol percről percre követheted az eseményeket. . A kommandósok lelőtték őket.

Forrás: Forrás: AFP/Francois Lo Presti

Meghalt a kóser szupermarketben túszokat ejtő Amedy Coulibaly is - számol be az Origo, ahol percről percre követheted az eseményeket.

Rendőrségi helikopter köröz egy ipartelep felett, ahol a túszokat ejthették Forrás: MTI/EPA/Yoan Valat

Előzmények:

A túszdráma helyszínétől mintegy nyolc kilométerre fekvő Charles de Gaulle repülőteret az események miatt részlegesen lezárták.

Az AFP jelentése szerint pénteken fél 2 környékén Párizs keleti részén egy férfi túszt ejtett egy kóser élelmiszerboltnál, két ember meghalt és ketten megsebesültek. A környéket lezárta a rendőrség, a belügyminiszter is a helyszínre tart. Délután fél 3-ra a rendőrségi források megerősítették a Le Monde-nak, hogy legalább hat túsz van a boltban. Az egyikük egy csecsemő. Az újabb túszdrámáról az Origón percről percre olvashatsz.

Az élelmiszerbolttal szomszédos étteremből készültek ezek a felvételek Forrás: Twitter

A BBC úgy tudja, a Charlie Hebdo szerkesztőségében Said and Cherif Kouachi követte el a merényletet. Ők azok:

Forrás: Northfoto

Forrás: Northfoto

/1501/_gy_s201519132538

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.