Jaycee Chan ellen még decemberben emeltek vádat kábítószerhasználat miatt. A pekingi bíróság 6 hónapos börtönbüntetésre ítélte a kínai színész fiát.

Fél év börtönre és kétezer jüan (nagyjából 90 ezer forint) pénzbüntetésre ítélte a pekingi bíróság Jackie Chan fiát, Jaycee Chant. Ahogy korábban a Life.hu is megírta, a 32 éves színészt még augusztusban fülelte le a rendőrség marihuánafogyasztás közben.

Forrás: Imaginechina/Liu Wei

A kínai kormány szigorú kábítószerellenes kampánya miatt akár 3 év börtönre is ítélték volna Chant, akit augusztus óta előzetes letartóztatásban tartanak. A híresség, akinél a vizsgálat során 117 gramm marihuánát találtak, ügyvédje szerint amennyiben a bíróság figyelembe veszi az előzetesben eltöltött időt és a pénzbüntetést, akár egy hónapon belül is szabadulhat.

„Megszegtem a törvényt, ezért megérdemlem a büntetést" – mondta a színész a bíróság előtt tett nyilatkozatában, amelyben többek között megígérte, soha többé nem fog drogozni. Az ügy még kellemetlenebb amiatt, hogy a sztár édesapját, Jackie Chant 2009-ben kábítószer-ellenes nagykövetnek választották.