Meghalt az Édes élet legendás színésznője, Anita Ekberg

Forrás: AFP -
színésznő svéd Anita Ekberg Édes Élet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt Anita Ekberg világhírű svéd színésznő olasz sajtójelentések szerint. Az egykori sztárt életének 84. évében érte a halál egy Róma környéki klinikán.
Forrás: AFP

Anita Ekberg 1931-ben született Malmőben, 1950-ben Svédország szépévé választották. Ezután indult el filmes karrierje, tucatnyi alkotásban szerepelt, a világhírt Federico Fellini Édes élet című filmje hozta meg számára. Anita Ekberg évtizedek óta Olaszországban élt.

Olasz filmklasszikusok - Édes élet

Villányi Dani, a Life.hu filmkritikusa így fogalmaz: "Fellini leghírhedtebb filmje a maga idejében botrányosnak számított a dekadens felső tízezer züllött mulatozásainak bemutatásával. A hőse Marcello (Marcello Mastroianni), az íróból lett bulvárújságíró, aki a csillogó Rómában olyan emlékezetes epizódokon át keresi a boldogságát és az élet értelmét, mint a Trevi-szökőkútbeli fürdőzés Anita Ekberggel."

Ezen kívül kilenc olyan olasz film van, amit mindenképpen látnod kell. Melyek azok? Kattits ide és megtudod!

Ezt a legendás jelenetet mindenki ismeri vele kapcsolatban - itt ugrik bele a római Trevi-kútba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.