Életében először állhatott dobogóra Világkupa-versenyen Miklós Edit. A magyar síelő a St. Moritzban rendezett lesiklóversenyen lett harmadik. Gratulálunk!

Korábban egy 5. hely volt a legjobb Világkupa-helyezése, ezt tavaly, Crans Montanában szerezte. Miklós Edit most olyan világsztárokat utasított maga mögé, mint a szlovén Tina Maze, illetve a két amerikai, Lindsey Vonn és Julia Mancuso - olvasható az Origón.

Forrás: AFP/Alexander Klein

"Hihetetlen érzés harmadiknak lenni. Összességében jól sikerült a csúszásom, és nagyon boldog vagyok! A pálya felső részében sikerült jól teljesítenem. Aztán az alsó felében veszítettem az időmből, de a kiváló kezdet a pálya első felében elegendő volt a 3. helyezéshez. Nem gondoltam, hogy összejön, de hittem magamban, és sikerült" - nyilatkozta Miklós Edit a verseny után.

A harmadik hely valamennyi havas sportágat tekintve is az eddigi legjobb magyar eredmény. A csúcsot eddig a snowboardos Gyarmati Anna Világkupa - 4. helyezése jelentette.

Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke az MTI-nek elmondta, hogy történelmi siker Miklós dobogós helyezése: "Nem is tudok most hirtelen mást mondani, mint hogy minden olyan támogatónknak, aki hitt Editben, nagyon köszönünk mindent, s azt hiszem, Edit most ért fel a csúcsra."