A Fővárosi Állat- és Növénykert új területet kap, ez lesz a Pannon Park. A kormány huszonöt milliárd forinttal támogatja a fejlesztést.

Európai, sőt világszínvonalú állatkert és olyan bemutatóközpont jön létre Budapesten, amely egyedülálló. A kormány 25 milliárdos keretösszegben nyújt támogatást a fővárosnak és a jövőre 150 éves fővárosi állatkertnek a tervei kivitelezésében.

/1411/_llat20141117123626

2016-ban átadják a Meseparkot, várhatóan 2018-2019-ben pedig elkészül a Pannon Park is. Emellett a Vidám Park egykori területén új látogatóközpontot, kiszolgáló gazdasági egységeket alakítanak ki.

A Meseparkban és annak központi létesítményében, a Mesevárban a 3-10 év közötti gyerekek és családjaik a magyar mesék állatszereplőivel és nagyrészt szelíd, simogatható állatokkal találkozhatnak. Ezen a területen lesz játszóház, gyermeklovarda és állatterápiás létesítmények is.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A Pannon Park központi létesítménye egy úgynevezett biodóm lesz. A hatalmas csarnokban buja növényzet és gazdag állatvilág, lényegében egy fedett park és közösségi tér várja a látogatókat. A biodómhoz Közép-Európa legnagyobb és legkorszerűbb akváriuma, valamint tágas kifutók csatlakoznak majd. A Pannon Park a Kárpát-medence múltbéli, évmilliókkal ezelőtti élővilágát igyekszik felidézni.