Lehet ezt még fokozni? Hosszú Katinka újabb leget gyűjtött be - Megint ő lett Európa legjobbja

Forrás: Facebook/Hosszú Katinka -
FINA úszó LEN Hosszú Katinka legjobb Európa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akárcsak 2013-ban, 2014-ben is Hosszú Katinkát választották meg az év legjobbjának Európában, azaz a női úszók között övé lett a LEN Award.

A kontinentális szövetségnél nagy fölénnyel végzett az élen az elmúlt évi Eb-n hat, a rövidpályás vb-n nyolc érmet nyert Hosszú Katinka. A szavazás végeredménye valamennyi tagország szövetségének, illetve a különféle LEN-bizottságok tagjainak voksai alapján alakult ki – számol be az MTI.

Katinka itt a FINA-díjjal pózol Forrás: Facebook/Hosszú Katinka

Ezzel a díjjal teljessé vált a sportolónő tavalyi eredményeit honoráló elismerések gyűjteménye. Ahogy a Life.hu is megírta, korábban a nemzetközi szövetségnél, a FINA-nál is őt választották meg az Év úszónőjének, ő lett a dohai rövidpályás vb női legjobbja, itthon pedig az Év női sportolója, továbbá a Figyelő magazinnál az Év embere.

Katinka a 2014-es Eb- és vb-medálok mellett a rövidpályás világkupa-sorozatban egymás után harmadszor nyerte meg az összetett versenyt 68 érmet, közte 51 aranyat szerezve, a 25 méteres medencében rendezett decemberi dohai világbajnokságon pedig történelmet írt azzal, hogy nyolc egyéni számban is felléphetett a dobogóra, négyszer annak legmagasabb fokára. Összesen kilencszer döntött világrekordot, ötször a vk-sorozatban, négyszer a katari vb-n.

A férfiaknál a 200 méteres mellúszás olimpiai, világ- és Európa-bajnoka, a távon tavaly Dohában aranyérmes Gyurta Dániel is kapott szavazatot, és a teljes sorrendben hatodik lett.

Vízilabdában kaptak még szavazatot magyar sportolók: a férfiak között Varga Dániel a harmadik, öccse, a tavalyi győztes Dénes a negyedik helyen zárt, míg a nők között Keszthelyi Rita lett a harmadik.

"Nagyon rossz kamasz voltam. Érdekes, valamiért az edzés szent volt, de utána nem mindig mentem haza. Inkább lógtam a barátaimmal. Baján nőttem fel, bicajjal jártunk mindenfelé, olyan szabadok voltunk!"
Így nyilatkozott korábban Hosszú Katinka sztárszerzőnknek, Szily Nórának. A teljes interjút ITTolvashatod el!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.