Rákóczi Ferenc pénzért reklámozott a rádióműsorban - a főnökei nem tudtak róla - vizsgálat indul

forrás: Life.hu -
vizsgálat műsorvezető rádió Rákóczi Ferenc reklám
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rákóczi Ferenc havi 350 ezerért propagál különböző rendezvényeket a saját műsorában. Minderről a Class FM nem tudott. A rádióadó vizsgálatot indít az ügyben - írja a Bors.

A Bors cikke szerint Rákóczi Ferenc cégének állami szerződése van a Földművelésügyi Minisztériummal. A Class FM műsorvezetője ezek szerint havi nettó 350 ezer forintot kap, tíz hónapon keresztül azért, hogy a Morning Show-ban propagáljon termelői piacokat és nemzeti parkokat. Rákóczi a Borsnak is elismerte a szerződés tényét, de nem talált benne kivetnivalót. Nem úgy a Class FM! "A rádió nem tudott a szerződésről. Kivizsgáljuk a történteket és a részletek ismeretében meghozzuk a szükséges döntéseket" – reagáltak.

forrás: Life.hu

Magyar György ügyvéd szerint etikailag mindenképpen aggályos, ha valaki a saját műsorában népszerűsít valamit, főleg ha arról a munkaadója sem tud.

"Azt is vizsgálni kell, hogy ezek a promóciók reklámnak vagy termékelhelyezésnek minősülnek-e. Ezeket ugyanis jelezni kell a hallgatók felé. Ebben a médiahatóság illetékes vizsgálatot folytatni " – magyarázza az ügyvéd.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az elhangzott tartalmakat médiajogi szempontból hivatalból vagy bejelentésre is vizsgálhatja, többek között ilyenkor ellenőrzi a burkolt reklám tilalmának vagy termékelhelyezési szabályok betartását is – írták.

A Földművelésügyi Minisztérium közölte, hogy szerintük Rákóczi Ferenc volt a legalkalmasabb a feladatra, ezért kérték fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.