A kutyád tényleg tudja, mit érzel – Íme, a bizonyíték!

Forrás: Thinkstock -
ember idegesség kutya vizsgálat érzelem kutatás vidámság arckifejezés boldog tesztelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy osztrák kutatócsoport érdekes kísérletnek vetette alá kedvenc négylábúinkat, az eredmények szerint pedig kiderült: a kutyák tényleg tudják, milyen napjuk van a gazdijuknak.

Nem hiába mondják, hogy a kutya az ember legjobb barátja. A bécsi Állatorvosi Egyetem kutatócsoportjának vizsgálataik során sikerült bizonyítékot találniuk arra, hogy az embereken kívül a négylábú kedvenceink az egyedüli állatfajok, akik tökéletesen meg tudják különböztetni a dühös és boldog arckifejezéseinket. Ráadásul nem csupán gazdájukét, hanem vadidegenekét is.

Forrás: Thinkstock

A vizsgálat menete során jutalmazással tanították meg az ebeknek, hogy különbséget tegyenek vidám és dühös arc között: a kutyák egyik fele akkor kapott jutalomfalatot, ha boldog arcot látott, a másik fele akkor, ha mérgeset. Ezután olyan arcképeket mutattak az ebeknek, amelyeknek csak vagy az alsó, vagy a felső része látszódott, avagy amilyeneket eddig még sosem láthattak. Az eredmények szerint a kutyák pusztán a száj- és szemmozgás alapján különbséget tudtak tenni a két érzelem között.

10 dolog, amit nem tudtál a kutyákról

Tudtad, hogy van olyan eb, amelyik jódlizni is tud? A Life.hu ITT gyűjtötte össze azokat a meglepő tényeket, amelyekről eddig biztosan nem hallottál a kutyákat illetően.
Ennél cukibb talán nincs is: pingvinruhákat köt a 109 éves férfihttp://www.life.hu/news/20150212-pingvinruhakat-kot-a-109-eves-ausztral-ferfi.htmlAlfred Date 109 éves, és szeret másoknak segíteni. Állítása szerint képtelen nemet mondani bármire, így kezdődött a pingvinruhakötés is. News--Szívszorító! Diétára fogták az orosz állatkertek lakóithttp://www.life.hu/news/20150215-dietara-fogtak-az-orosz-allatkertek-lakoit.htmlA rubel árfolyamának esése miatt megdrágult az eledelek beszerzése, ezért kevesebb ételt kapnak az állatok - közölte az Izvesztija című orosz napilap nyomán az MTI. Több állatot más ország intézményébe kellett költöztetni, mert nem tudják megfelelően ellátni őket. News--Íme, a bizonyíték, hogy csodák léteznek! Másfél év után került elő a kutyahttp://www.life.hu/news/20150203-masfel-ev-utan-kerult-elo-az-elveszett-kutya.htmlHihetetlen, de igaz! Másfél év után lett meg a kutyus gazdája.NewsOrigoFarsangi kavalkád! Íme, a sztárcsemeték cuki jelmezekbenhttp://www.life.hu/bulvar/20150213-sarka-kata-modell-gombos-edina-musorvezeto-demcsak-zsuzsa-musorvezeto-gyermekei-farsangi-jelmezben.htmlSarka Kata kislánya macskakisasszonynak öltözött, Gombos Edina Mirandája tünde lett, Demcsák Zsuzsa gyermekei pedig igazi előkelőségekké változtak. Körbenéztünk, hogyan készülnek a magyar sztárcsemeték a farsangra.TV + BulvárOrigoNem kell állatorvoshoz menned, hogy megtudd, házi kedvenced regisztrálva van-ehttp://www.life.hu/news/20150202-ellenorizheto-a-petvetdata-oldalon-hogy-van-e-chipje-a-kutyanak.htmlUgye te is tudod, hogy kötelező chipeltetni a négy hónaposnál idősebb kedvencedet, és persze az évente kötelező oltások sem elmulaszthatóak. Most lecsekkolhatod, az állatorvos mindent helyesen adminisztrált-e. NewsThinkstockMents meg egy blökit! Több mint 100 árva kutya várja gazdiját az Illatos útonhttp://www.life.hu/news/20150119-orokbefogado-napot-tartanak-az-illatos-uton-januar-24-en-140-arva-kutya-varja-gazdajat.htmlIsmét örökbefogadó napot tartanak az Illatos úton január 24-én. 140 eb várja, hogy egy gondoskodó gazdi hazavigye a kennelből.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.