Cukiság duplázva: hétvégétől láthatóak az egy hónapos fehér tigriskölykök Győrben

Forrás: MTI/Krizsán Csaba -
tigris kölyök tigriskölyök állatkert bengáli tigris Győr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Micsoda cukiságok! És a hétvégétől már láthatóak is Győrben a város kedvencei: a fehér szőrű bengálitigris-kölykök.

Január 19-én három kölyök született, ám mivel az anyjuknak, Jázminnak a mostani volt az első ellése, másfél nap után, vélhetően a tapasztalatlanság miatt magukra hagyta őket. Egy kölyök elpusztult, a másik kettőre éjjel-nappal egy gondozó vigyáz, aki esténként haza is viszi őket saját otthonába.

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Jelenleg az állatkert győri belvárosában található Füles Bástyában vannak, ahol "tigrisóvodát" rendeztek be nekik. Áprilisban viszik át őket az állatkertbe, ahol várhatóan a nyár közepéig maradnak. Utána új helyükre kerülnek. Több külföldi állatkert is érdeklődött már irántuk.

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A kölykök most 2-3 kilogrammosak. Másfél éves korukra, amikor már kifejlett egyedeknek számítanak, elérhetik a 200-250 kilogrammot is.

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Egyelőre egy Németországból származó speciális tápszerrel cumisüvegből etetik őket, naponta hatszor 120 millilitert kapnak belőle. Húst először 4-5 hetes korukban ehetnek.

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Hivatalosan még nem nevezték el őket, a gondozók Kimérának és Hérának hívják a két kölyköt. A végleges névadásba az állatkert látogatóit is be szeretnék vonni.

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Irány Győr!

A turisztikai látnivalók számát tekintve Győr Budapestet és Sopront követve bronzérmes a magyar városok között. De nem csak ezért érdemes ellátogatni ebbe a szép nyugat-magyarországi városba. A Life.hu tippjeiért kattits ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.