Ezt a 10 dolgot fogadd el, és igazán boldog leszel

Forrás: Thinkstock -
boldogság tippek életcél elfogadás terv
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sajnos nincs kézikönyv a boldogsághoz, de ha néhány dolgot egyszerűen csak elfogadsz, máris sokkal közelebb jutsz majd az igazi örömökhöz. 

Nincs rá magyarázat, néhányan miért szomorúak állandóan, miközben másoknak folyton fülig ér a szája. Talán csak annyi, hogy a boldog emberek képesek beletörődni néhány dologba, amiről tudják, hogy nem változtatható meg. Íme, 10 dolog, amit érdemes lenne elfogadnod.

1. Nem írányíthatsz mindent – szokj hozzá!
Ahelyett, hogy mindent irányítani akarnál, irányítsd azokat a dolgokat, amiket tudsz. Fókuszálj ezekre!

2. Máshogy is alakulhatnak a dolgok, mint számítottál rá
Mindenkinek vannak tervei, elvárásai. Ha valami nem sikerül, nem úgy alakul, ahogy tervezted, egyszerűen csak fogadd el. Biztos, hogy nem véletlenül történt így. Felejtsd el az olyan mondatokat, mint „Azt hittem, ilyenkorra már házas leszek" és „Azt hittem, mostanra már sikerülni fog".

3. Mindig lesznek göröngyös részei az útnak
Olyan nem létezik, hogy minden azonnal tökéletes. Örülj a jónak, és ne a rosszat keresd mindenben. Nem lesz soha abszolút tökéletes az életed, mert tökéletesség nem létezik. Inkább foglalkozz azzal, amiben jó vagy, és örömödet leled.

4. Mindig lesz valaki, akinek jobb az élete, mint a tiéd
És ez így van rendjén. Ne hasonlítgasd össze magad másokkal.

5. Fogadd el, hogy az életed épp úgy alakul, ahogy kell
Minden okkal történik, és ezt el kell fogadnunk, ahogy azt is, hogy bármi, ami az életünkben történik, oka van. Engedd el azokat a gondolatokat, hogy minek kellene történnie, és éld meg, ami történik.

Forrás: Thinkstock

6. Van, amit te irányíthatsz, de van, amit nem
Hagyd, hogy néha a sorsod írja a történetedet. Néhány történést irányíthatsz, a többi szerencse és időzítés kérdése. Lehet, hogy most éppen szomorú vagy, de hamarosan minden jóra fordul.

7. Hibáztál néhányszor, de még fogsz is
Hibázol néha, és? Ahelyett, hogy folyton megijednél minden egyes elkövetett hibád után, kérdezd meg magadtól, fog ez számítani egy év múlva? Ha a válasz nem, azonnal hagyd abba az őrlődést.

8. Nem tehetsz mindig mindenkit boldoggá!
Ha folyton azzal foglalkozol, hogy boldoggá tegyél másokat, egy idő után magadat felejted majd el boldoggá tenni. Tanulj meg nemet mondani mások értelmetlen kéréseire!

9. Néhány dolognak csak egyszerűen engedd, hogy történjenek!
Csak az energiád veszik kárba, ha azok ellen harcolsz, amiket nem tudsz megváltoztatni. Ha földhözvágsz egy tányért, nem szabhatod meg a daraboknak, merrefelé repüljenek szét a szobában.

10. Állíts fel célokat, és lépj tovább, ha valami nem megy!
Sokkal izgalmasabb az élet, ha lehetőségekkel van tele. Állíts fel néhány célt, aztán dolgozz azon, hogy olyat érhess el, amit szeretnél. Az élet nem arról szól, hogy mindig mindent teljesítened kell, ha valami nem jön össze, lépj tovább!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.