A rádiós valóra váltotta álmát: pénteken letette a hetedik engedélyhez szükséges utolsó vizsgát, és immár megkaphatja a CPL-t, azaz a kereskedelmipilóta-szakszolgálati engedélyt.

A Music FM műsorvezetőjéről már régebben kiderült, hogy rádiós pályafutása után pilótaként szeretne dolgozni. Cooky most végre igazán a fellegekben érezheti magát, ugyanis 8 év után nagyrepülőgépeket vezethet - írja a Blikk

Forrás: RTLKLUB/Sajtóklub

„Évekkel ezelőtt úgy álltam neki, hogy mindenképpen Boeinget akarok vezetni, és hamar kiderült, érzékem van a repüléshez, jól tudok egyszerre több dologra figyelni, bár rádiósként ezzel régóta tisztában voltam. Rengeteget tanultam, és egy csomó tanfolyamot elvégeztem, hogy mind a 15 tantárgyból le tudjak vizsgázni a repülésmeteorológiától kezdve a légijogon át a hajtóműismeretig. Több mint 235 órát repültem, pedig 200 is elég lett volna. A múlt héten szinte mindennap vezettem a kétmotoros Diamond 42-es gyakorlógépet, és az 540 kilométeres repülést is teljesítettem" – mesélte Cooky, aki nem tagadta, ez bizony drága mulatság volt. Hozzávetőleg 14 millió forintot fektetett a vizsgáiba, de nem bánta meg az anyagi ráfordítást.

„Ez bizony ennyibe kerül! 12 millió alatt nem lehet megúszni, mert a 170 milliós gépen minden tanóra drága, a tanfolyamokról nem is beszélve, de a legolcsóbb tankönyv is legalább 10 ezerbe kerül. Az sem ritka, hogy valaki 17-18 milliót fizet érte" – vázolta a Music FM műsorvezetője, aki azért nem szeretne az éterből kirepülni.