Antiszociális média? Akinek sok ismerőse van Facebookon, többet stresszel

Forrás: Thinkstock -
idegesség Facebook ismerős stressz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kutatásból kiderült, akinek széles a Facebook ismeretségi köre, többet stresszel. 

Minél nagyobbb baráti köre van az embernek Facebookon, annál nagyobb a lehetősége annak, hogy gyakran lesz feszült, ingerült. Ha munkáltatókat, munkatársakat, családtagokat veszel fel a közösségi oldalon ismerőseid közé, annál szorongóbb lehetsz az Edinbourghi Egyetem kutatói szerint.

Sokan más oldalukat mutatják a közösségi oldalakon, mint az életben, főként emiatt izgulnak a felhasználók.

Forrás: Thinkstock

Az új kutatás szerint átlagosan hét szociális körnek tagjai a felhasználók. A leggyakrabban azokat a barátokat veszik fel Facebook ismerőseik közé a felhasználók, akikkel a való életben is jóban vannak, illetve családtagjaikat, barátaik barátait, sokan ismerősök kollégáikkal is.

Téged is elért a Facebook-magány?

Mindenkinek vannak olyan barátnői, ismerősei a Facebookon, akik érezhetően többet posztolnak, mint mások. Életük összes rezzenését megosztják, kétségbeesetten gyűjtik a lájkokat, és várják az együttérző kommenteket, hogy igen, nálunk is esik az eső. Most egy felmérés bizonyította be, hogy ezek a nők bizony magányosak. Olvass erről bővebben ITT!

Ben Marder, a kutatás kitatálója szerint a Facebook egy nagy buli, ahol flörtölhetünk, lóghatunk a barátainkkal, iszogathatunk, de a szülők és a főnökök is betoppannak a rendezvényre, stresszt okozva. „Az emberek megpróbálják másnak mutatni magukat, és szabályozni, milyennek látják őket ismerőseik a profiljaik által. Ebből ered az aggódás.”

Mit köszönhetünk Chuck Norrisnak? http://www.life.hu/news/20150309-ezeket-koszonhetjuk-chuck-norrisnak-a-walker-a-texasi-kopo-szineszenek.html A Walker, a texasi kopó szerepében megismert kőkemény Chuck Norris örökre beírta magát a köztudatba. 75. születésnapját ünnepeljük a férfinek, aki el tud számolni végtelenig, kétszer, és atombombát hatástalanítani a nyelvével. News Origo Ezeket a hibákat biztosan el kell követned, ha sikeres akarsz lenni http://www.life.hu/news/20150309-hibak-amelyeket-el-kell-kovetni-egy-sikeres-eletert.html Sikeresek akarunk lenni az életben, ehhez nem fér kétség. Mi a kulcsa ennek? Néha hibáznunk kell, hiszen a hibáinkból tanulunk. Ez ilyen egyszerű. News Thinkstock Borz borzolta a kedélyeket egy stockholmi luxusszállodában http://www.life.hu/news/20150309-egy-borz-allt-a-stockholmi-luxus-szalloda-bejarataban.html Őrült borz környékezett meg egy stockholmi luxushotelt, a bejárati ajtóban állva teljesen megrémítette a vendégeket. News Thinkstock 6 dolog, amiért a nők egymást bírálják http://www.life.hu/news/20150306-dolgok-amikert-a-nok-egymast-elitelik-biraljak.html A nők bírálják egymást, és ez mindig is így lesz. Nem csak azért, hogy néznek ki, vagy mit tesznek, van, hogy csak jót akarnak a másiknak, de ezt csak a fejükben mondják el, nem éppen kedves stílusban. De mik is azok, amik szemet szúrnak a nőknek, amit mások tettek, de ők persze soha? News Thinkstock Conchita-koncert másképp: A szakállas nő lesz a bécsi tömegközlekedés hangja http://www.life.hu/news/20150305-conchita-wurst-lesz-a-becsi-tomegkozlekedes-hangja-az-eurovizios-dalfesztival-ideje-alatt.html Az Eurovíziós Dalfesztivál ideje alatt Conchita Wurst hangját hallgathatják majd a Bécsbe látogatók. News -- Megtaláltuk Katalin hercegnő magyar ikertestvérét! http://www.life.hu/news/20150304-csemer-boggie-boglarka-a-dal-gyoztese-hasonlit-katalin-hercegnore.html Rájöttünk, miért is olyan ismerős Boggie arca! Nagyon hasonlít Katalin hercegnőre. News Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.