Nem bírta egykönnyen kiheverni szerelmi bánatát Tereskova, civil nevén Nagy Kriszta festőművész, aki meztelen testén kívánt üzenni egykori szerelmének. Provokatív fotókat töltött fel közösségi oldalának üzenőfalára. A képekkel kiverte a biztosítékot a férfiaknál.

Megszokhattuk már, hogy Tereskova ott sokkol, ahol tud. Újabb alkotásaival mégsem ez volt az elsődleges célja, az imádott kedvesnek kívánta a tudomására hozni, hogy mennyit vesztett, amikor elhagyta őt. Sajátos levelezése végül kőkemény feminizmusba torkollott.

Forrás: FB Tereskova

 „Azt hiszem, hogy a férfiakat mind magamra haragítottam, pedig nem ez volt az elsődleges célom. Ez a képsorozat úgy kezdődött, hogy végérvényesen megszakadt egy mély kapcsolatom, rákerült az i-re a pont. A csávóm úgy hagyott el, hogy nagyon szerelmesek voltunk egymásba, ő mégis a boldogság megkeresésére indult, mert azt gondolja, létezik olyan. Nem tudja megkülönböztetni a depressziót a boldogtalanságtól. Szerintem bipoláris depresszióban szenved. Ő úgy gondolta, boldogtalan, szerintem pedig depis, és feláldozta isteni ajándékunkat, a szerelmünket."

Forrás: Facebook/Tereskova

"A fájdalmamat mindig munkába fordítom, a testemre írtam fel számomra felfoghatatlan ellentmondásokat, amik  az ő szerelme és a döntései közt feszültek. És mivel a fészbukk felület, tulajdonképpen egy üzenőfal, elkezdtem neki üzengetni. Szembesíteni szerettem volna a vallomásaival, amikre sajnos nem emlékszik. Olyan korábbi leveleit írtam fel magamra, amelyek arról szólnak, milyen fantasztikusnak és gyönyörűnek lát. Szerelmi vallomásokat, szexuális töltetű magánlevelezéseket. Alkotás közben annyira megtetszett ez a műfaj, hogy később már tudatosan műveimként dolgoztam rajtuk, képekből művek születtek, amik bemutatásra is kerülnek májusban a Liget galériában. Egymás után készültek az új munkák, és végül azon kaptam magam, hogy feminista sorozatot készítettem belőle. Fiatal lánykoromban azt hittem, a feminizmus egy régi ügy, és hogy ma már nincs aktualitása. Mindig úgy gondoltam, hogy csak a csúnya lányok lehetnek feministák" – kezdett bele Kriszta, aki máig nem érti, miért menekülnek a férfiak az erős, átlagostól eltérő nőktől.

Tereskova: VAN FEGYVEREM ÉS NEM FÉLEK HASZNÁLNI!Forrás: Facebook/Tereskova

„Korán kiderült, ha egy nő tehetséges és pasiként gondolkodik, férfienergiákkal ér el sikereket, ráadásul kívánatos, akkor kidobják magukból a férfiak. Olyan helyzet alakult ki körülöttem, hogy amikor a férfiak megtapasztalják a művészeti méreteimet és az azzal járó nehézségeket, akkor ettől megijednek és elhagynak, bármilyen hatalmas szerelmet is éreznek. A csávóm, aki elhagyott, azt mondta, úgy érzi, fel kéne áldoznia magát. És itt jön a kérdés, ami nagyon is mai kérdése a feminizmusnak: Miért ne áldozhatná fel egy férfi az életét egy nőért? Azért, mert az 'életfeláldozás' egy olyan női szerep, mint az, hogy mi nők nem udvarolhatunk, mert az meg férfi szerep? Ilyen és ehhez hasonló női szerepekről beszél Simone de Beauvoir, akinek a portréját a fenekemre rajzoltam és aki ezeket a női szerepeket kifejezetten a nők elnyomását szolgáló tarsadalmi konstrukciónak találja.

Forrás: Facebook/Tereskova

Azt gondolom, ha férfi lennék ilyen tehetséggel és ilyen nehézségekkel, akkor bőven akadnának lányok, akik fel tudnák áldozni az életüket, hogy velem legyenek boldogok. Én négyéves korom óta szerelmes vagyok, ez az érzés a nagy hajtóerőm és fájdalomforrásom is. A képeket nem polgárpukkasztás céljából készítettem. Egyszerűen azt akarom, hogy a szerelmem haljon bele, ha meglátja a testemet, amit úgy imádott, és a saját érzelmeivel szembesülve legalábbis kösse fel magát a döntése miatt" – összegezte Tereskova, aki önmagát festette, rajzolta és fotózta le.