Hoppá! Nagyon cool lesz az új sárga villamos Budapesten

Fotó: Nyitrai David / Facebook/BKK -
Magyarorszg forgalom tömegközlekedés Budapest villamos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megérkeztek Magyarországra azok a kamionok, amelyek az első elkészült CAF villamost szállítják a spanyolországi gyárból. A villamosok mellett a későbbiekben új buszokat és trolikat is kap a főváros.  

Megérkeztek Budapestre az új csilivili villamosok, most pedig elkezdődnek a szükséges tesztek, a fék- és futáspróbák. Az első villamos az úgynevezett rövid, 34 méteres típus, amelyikből összesen 25 érkezik majd hazánkba még ebben az évben. Amennyiben a jármű minden tesztje sikeres lesz, az első villamos idén ősszel állhat forgalomba a 3-as villamos felújított vonalán.

Fotó: Nyitrai David / Facebook/BKK

Trolik és buszok is érkeznek Budapestre

A fővárosnak azonban nem csupán a villamosállománya gazdagodik, előreláthatóan 2015-ben több mint 200 új buszt és 24 vadonatúj trolit is üzembe helyeznek, olvasható a BKK honlapján.

Az új járművek teljes hosszukban alacsonypadlósak, utasterükben hosszanti lejtők nincsenek, ez kényelmesebbé teszi a villamosok használatát. További előnyös műszaki megoldás, hogy az utastérben nincsenek lábtartó dobogón elhelyezett utasülések, ezért minden ülőhely kényelmesen használható. A rövid típusú villamos 200 fő szállítására képes, 46 ülőhellyel rendelkezik.

/1503/_me__201531113396

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.