Két és fél év kihagyás után januárban tért vissza az Operettszínházba Szinetár Dóra, aki hosszú hajjal hagyta el a teátrumot, most pedig rövid, fiús frizurát visel. Vajon hajviseletében is visszatér a régihez? Megkérdeztük.

Szinetár Dóra tavaly nyáron, húsz év hezitálás után szánta rá magát, hogy levágassa rövidre a haját. Akkor úgy nyilatkozott, egy belső késztetés hajtotta, hogy valami mást csináljon, mint amit korábban. Új stílusú dalokra vágyott, megjelenésében pedig szerette volna megmutatni azt a vadóc oldalát is, ami a személyiségének része volt mindig is, csak eddig nem engedte felszínre.

Fotó: Mudra László, Margitay Klára/Life.hu

 „Elkezdtem növeszteni a hajamat, majd meglátom, hogy sikerül-e újból hosszú frizurát viselnem. Egy hónapból 29 napon át imádom, hogy rövid, de egy napon annyira hiányzik a régi, hosszú hajam. Ilyenkor úgy döntök, hogy nem vágatom le soha többet. Többen előre figyelmeztettek, hogy ha valamennyit már nő, mondjuk a fülemig ér, akkor egészen biztosan hirtelen felindulásból majd újból visszavágatom. Kíváncsian várom, mikor jön ez a pillanat, most épp a növesztési fázisban vagyok” – nevetett Dóra, aki nyáron a Szegedi Szabadtéri Színpadon a Tévedések vígjátéka című darabban is fellép. A fővárosban pedig az Operettszínházban szerepel az Én és a kisöcsém című operettben.

„Van egy csomó olyan, professzionális dolog, amit máshol nem lehet megtalálni, csak az Operettben. Az élő zenekar az árokban és a színpadtechnika is olyan, ami kevés helyen adott. Ráadásul itt elővesznek olyan darabokat is, amiket nagyon szeretek, s amit talán máshol nem játszanának. Ha az embert ide hívják, akkor arra nem mond nemet. Ugyanakkor tévés szereplésre is érkeznek felkérések, van, amit elvállalok, van, amit nem. Már eljutottam arra a pontra, hogy tudom, a két gyerekem és a privát életem mellett mennyi munkára van szükségem lelkileg és minden más szempontból.  Épp ezért csak olyan dolgokat szeretnék elvállalni, amiben látok fantáziát. A József Attila Színházban a Cigánykerék című musicalben is játszom, ahol bár nincs élőzene, mégis imádom. Az eredeti előadáson nőttem fel. A gyerekkorom része volt az a muzsika, a csodálatos történet. Kis szerepet játszom, mégis nagyon fontos számomra. Van egy saját szűröm, ma már tudom, hogy mi az, amire szükségem van és mi az, amire nincs" - tette hozzá Dóra, aki szívesen szülne párjának, Makranczi Zalánnak.