Mázlista utasok: Fapadossal a napfogyatkozás körül

Forrás: Facebook/ Easy Jet -
fapados látvány easyJet Napfogyatkozás repülés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jó fej volt az EasyJet kapitánya, mert még köröket is tett, hogy a felhők felett mindenki jól láthassa a napfogyatkozást. Nem semmi szolgáltatás ez egy diszkont társaságtól.

Az EasyJet gépén az utasoknak egy normál repülőjegy árért felejthetetlen élményben volt részük. Ráadásul azoknak sem kellett csalódniuk, akik a repülő rossz oldalára kaptak helyet, mert a pilóta volt olyan jó fej, hogy tett néhány kört a levegőben, így mindenki jól láthatta a napfogyatkozást. A manővert persze előre egyeztették - tájékoztat az Induási oldal, az Origo utazás rovata.

Forrás: Facebook/ Easy Jet

Sokan bosszankodtak pénteken, amiért a felhők eltakarták a teljes napfogyatkozást, ám az EasyJet utasainak ez nem jelentett akadályt. Az észak-írországi Belfastból az izlandi Reykjavíkba tartó EZY6747 járat 8.05-kor szállt fel, és tett egy kis kitérőt a Feröer-szigetek felé, amely ideális hely lett volna a jelenség megfigyelésére. (Sokan csak ezért utaztak oda, ám a földről a felhők miatt nem lehetett látni.)

Íme a repülőgép útvonala. Forrás: Flightradar24.com

A repülőn ülők így csodálatos képeket készíthettek a ritka jelenségről 37 000 láb (11 278 méter) magasságból - írja a Telegraph.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.