Franciaországi légikatasztrófa: operaénekesek is voltak a gépen

Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat -
repülőgép baleset Franciaország légikatasztrófa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hét Düsseldorfból induló járatot kellett törölnie a Germanwings légitársaságnak a keddi légi baleset után, mivel több pilóta bejelentette, a katasztrófáról érkező hírek után nincs olyan lelki állapotban, hogy repülhessen. Az utasokról is vannak újabb hírek. 

Carsten Spohr, a Germanwings anyavállalatának, a Lufthansának az elnöke közölte, megérti a pilótákat, nem szabad elfelejteni, hogy közülük sokan ismerték a lezuhant gép legénységét. "Ennél fontosabb, hogy pszichológiai segítséget nyújtsunk nekik, ha erre szükségük van. Mihamarabb visszatérünk a teljes repüléshez. Számomra azonban ez másodlagos fontosságú" - mondta kedd este a légitársaság vezetője.

Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Carsten Spohr közölte, hogy "viszonylag gyorsan" rendelkezésre fognak állni az első információk a baleset lehetséges okairól, miután megvizsgálták a gép egyik fekete dobozát, amelyet kedd estére találtak meg a gép roncsaitól tíz kilométerre. A CNN hírtelevízió tudomása szerint a pilóták beszélgetését rögzítő berendezést találták meg, de hivatalosan ezt egyelőre nem erősítették meg. Éjjel nem folyt kutatás a katasztrófa helyszínén, az időjárási körülmények ezt lehetetlenné tették, tíz rendőr azonban a becsapódás helyszínén őrködött. A kutatás várhatóan szerda reggel folytatódik.

A Barcelona-Düsseldorf útvonalon közlekedő Germanwings-járat Airbus A320-as típusú gépe fedélzetén 150 ember - 144 utas és 6 tagú személyzet - tartózkodott, amikor a repülő kedd délelőtt hegyoldalnak csapódott Franciaország déli részén az Alpokban. A szerencsétlenségnek valószínűleg nincs túlélője.
A gépen 144 utas tartózkodott, közülük 67 német és 45 spanyol állampolgár volt. Philip Hammond brit külügyminiszter közölte, hogy több brit utas is lehetett köztük. A gépen volt a németországi Haltern város gimnáziumának 16 tanulója és két tanár is, akik egy spanyol nyelvi kurzuson vettek részt Barcelona közelében. Kedd este a spanyol kisváros templomában diákok, szülők és helybéliek százai emlékeztek meg gyászmisén róluk.

Az áldozatok között van a düsseldorfi operaház két énekese, a 33 éves Maria Radner és az 54 éves Oleg Bryjak. Radner férjével és csecsemőjével együtt halt meg a katasztrófában. Mindkét művész Richard Wagner Siegfried operájában énekelt a barcelonai Gran Teatre del Liceu operaházban.

25 év börtönre ítélték a 22 éves Lil Twistethttp://www.life.hu/news/20150324-lil-twist-amerikai-rappert-25-ev-bortonbuntetesre-iteltek.htmlJustin Bieber haverját többek között fenyegetés, lopás, betörés és testi sértés miatt ítélte el a Los Angeles-i megyei kerületi ügyészség.News--Elhunyt Alberta Watson színésznőhttp://www.life.hu/news/20150324-elhunyt-alberta-watson-szineszno.htmlMeghalt a 24, a Nikita, a Border – A határsáv szereplője, Alberta Watson. NewsOrigoElő az összes papírzsepit - Így mentették meg a megkínzott, tündéri kölyökkutyáthttp://www.life.hu/news/20150324-megmentettek-a-megkinzott-kolyokkutyat.htmlSajnos rengeteg hírt hallunk kidobott, megkínzott kutyákról. Ennek a pár hetes kiskutyának a története is rendkívül felkavaró, de szerencsére jóra fordult a sorsa. Ő Jordan, a háromlábú kutya. News--Több milliót raboltak Andy Vajna kaszinójábólhttp://www.life.hu/news/20150320-andy-vajna-vigado-teri-kaszinojabol-tobb-millio-forintot-raboltak-harom-gyanusitottat-fogott-el-a.htmlSajtóinformációk szerint Andy Vajna tulajdonában áll az a Vigadó téri kaszinó, ahonnan szilveszter éjjel négy férfi öt és fél millió forintot tulajdonított el. Három gyanúsítottat elfogtak, a negyediket még keresi a rendőrség.News--Nevetséges: Katalin hercegnő megszült egy amerikai lap szerinthttp://www.life.hu/news/20150320-katalin-hercegnonek-megszuletett-masodik-gyermeke-az-amerikai-ok-magazin-szerint.htmlA hercegnő állítólag a St. Mary kórház Lindo Wing luxusklinikáján hozta világra második gyermekét, aki kislány lett – gyakorlatilag azonban semmi alapja sincs a brékingnek szánt sztorinak.News--Repülésről szóló dokumentumfilm narrátora lesz Harrison Fordhttp://www.life.hu/news/20150320--repulesrol-szolo-dokumentumfilm-narratora-lesz-harrison-ford.htmlA repülés történetéről szóló dokumentumfilm narrátora lesz Harrison Ford. A 72 éves színész nemrég kétüléses repülőjével egy golfpályára zuhant, és súlyosan megsérült.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.