Az volt az álma, hogy egy Boeing 747-est vagy egy Airbus A380-ast vezet, de betegsége miatt valószínűleg sosem lehetett volna pilóta Andreas Lubitz. A szerencsétlenül járt Germanwings-gép utolsó perceiről készült hangfelvétel leirata döbbenetes részleteket rejt.

Még több embert akart megölni Andreas Lubitz, aki 150 emberrel a fedélzetén az Alpok szikláinak vezette a Germanwings Barcelonából Düsseldorfba tartó járatát. A 27 éves másodpilóta egyik kollégája a német Bild napilapnak azt mesélte, hogy a katasztrófa előtt három héttel repült együtt Lubitzcal, és olyannyira megbízott a teljesítményében, hogy egyedül merte hagyni a pilótafülkében.„A képzéséről mesélt és arról, mennyire boldog volt. Elmondta, hogy transzkontinentális járatot akart vezetni és kapitány akart lenni” – emlékezett vissza Frank Woiton.

Forrás: MTI/AP/Michael Müller


Az azonban egyre valószínűbb, hogy Lubitz előre eltervezte tettét. A Bild megszerezte a Germanwings-járat utolsó perceit rögzítő fekete doboz leiratát. Az eszköz a pilóták közti beszélgetést rögzítette, a repülési adatokat tartalmazó dobozt eddig még nem találták meg a katasztrófa helyszínén. Az utolsó percekről az Origón olvashatsz részletesen. 

Ha arra vagy kíváncsi, hogy mi történik a pilóták pszichológiai vizsgálatánál IDE kattints!