Állati vendégek! Kígyókkal, baglyokkal, csigákkal vidítják fel az öregek otthona lakóit

Forrás: Creaturesareteachers.co.uk -
állat vidámság öregek otthona
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különleges vendégekkel vidítják fel egy öregek otthona lakóit, az idősek pedig imádják simogatni őket. A közéjük érkezők ugyanis mosómedvék, baglyok és egyéb állatok. 

Miközben az öregek otthona lakói hüllőket, madarakat simogatnak, esetleg a kígyó bőrének érintésével ismerkednek, és felidézik a régi emlékeiket a nyúlvadászatokról, miközben vadászgörények ülnek az ölükben, egyszerűen jobban érzik magukat, felvidulnak.

Forrás: Creaturesareteachers.co.uk

Így gyógyítanak a négylábúak

A Mancsosok többféle segítőkutyát képeznek ki. A terápiás kutyák egyéni, vagy csoportos foglalkozásokon segítenek gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, tanulásban, rehabilitációban, nevelésben. Iskolákban könnyebb a közös tanulás, a gyerekek együtt számolhatnak és olvashatnak az ebekkel, a tesztek szerint 20 százalékkal jobb eredményt értek el még az erős tanulási nehézségekkel küzdő gyerekek is. Olvass róluk
ITT !

Az otthon legidősebb, 100 év fölötti lakója is imádja, hogy kisállatok között tölthet heti néhány órát. Az állatsimogatás igazi orvosság számukra. Az állatokat biztosító szervezet már 90 idősek otthonát látogatott meg négy év alatt, és szeretnék, ha a világon még több helyen érkezhetnének kedélyjavító állatok idősekhez.

Forrás: Creaturesareteachers.co.uk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.