A legtöbben csak fültisztításra, esetleg szemhéjpúder felvitelére használják az egyébként nagyon sok formában haszonsítható fültisztító vattapálcikákat. Eláruljuk, mennyi mindenre jó! 

1. Ha elkened a rúzsodat, egész egyszerűen púderezz be egy vattapálcikát, és töröld le az elkenődött részt!

2. Ha dúsabb szempillákat szeretnél, szórj egyszerű púdert egy fültisztító pácikára, és húzd végig a szempilláidon, majd ezután spirálozz. Varázslatos trükk!

3. Ha nem sikerült teljesen lemosni a sminkedet, márts egy vattapálcikát kókuszolajba, és ezzel tisztítsd meg a szempilláidat. Azonnal eltűnnek a festékmaradványok. 

4. Ha feldagadtak a szemeid, mártsd bele a pálcikák vattafejét a kedvenc szemkörnyékápolódba, tedd a fagyasztóba pár percre, majd simítsd végig a feldagadt részeket.

5. Nincs kéznél szemhéjpúderecset? Egy fültisztító bármikor helyettesíti.

Forrás: Thinkstock

 6. Szelídítsd meg a szemöldököd egy kis vazelin és a pálcika segítségével!

7. Ha a nagy sietségben a számítógéped előtt ettél, és néhány morzsa a billentyűzetre esett, szupergyors megoldás a fültisztító ezek eltávolítására.

8. A kocsid légkondijában maradt port is könnyen eltávolíthatod vele. 

9. Ha túl sok a por a hajszárítódban, könnyen hozzáférsz a vattapálcikákkal.

10. Ki akarna egész nap magával cipelni egy üveg parfümöt? Fújd be a vattapálcák fejét a kedvenc illatoddal, majd tedd be egy nejlonzacskóba. Ha szükséged van egy kis parfümillatra, húzd végig a kívánt területen a vattákat. Furán hangzik, de működik.

11. Ha nem ér el a gyufa a gyertya kanócáig egy mécsestartóban, egyszerűen gyújtsd be egy vattapálcikával!