"Szegény fiú az M1-en!" - Kertész Zsuzsa csalódottan kapcsolta ki a tévét

Forrás: Kertész Zsuzsa -
interjú tévé Kertész Zsuzsa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kertész Zsuzsa ötven évvel ezelőtt írta alá első szerződését a Magyar Rádióban, kilenc évvel később pedig a Magyar Televízió munkatársa lett. Jellegzetes hangjára máig felkapják a fejüket az emberek. Az Origónak adott interjút. 

"Kapva kaptam a nemzeti hírcsatorna indulásán, várva, hogy a mostani technikai háttérrel, ifjú titánokkal, hírek garmadával körülvéve, végre csemegére bukkanok. Hát az volt... Ha nem lenne ilyen szomorú a felkészületlenség, az éretlenség, a rendezetlenség, paródiának tekinthettem volna. Lázálmaimban még most is előfordul, hogy kigyullad a piros lámpa, konferálnom kell, és nincs meg a papír, nem az a bejátszás indul el, a helyszín még nincs adásra készen. Mondom: lázálmomban! Szegény fiú az M1-en! Iszonyúan sajnáltam" - meséli Kertész Zsuzsa az M1 hírcsatornává alakulásáról.

Forrás: Kertész Zsuzsa

"A precizitás magasiskolája volt a bemondói munka, ami persze csak akkor valósulhatott meg, ha a szerkesztők, a műszak hozzáértőn látták el a feladatát. Felkészületlen ember egy területen sem dolgozhatott. Anno egy hírműsorban vagy híradóban szerepelni egyenlő volt a szakma egyfajta csúcsával."

Máig azonosítják, ha megszólal

"Ha valaki bizonytalan benne, hogy én vagyok-e én, igyekszik kivárni, amíg megszólalok. A 'hangjáról felismerem, már láttam magát valahol', vagy 'Ez a hang! Jaj, de jó, hogy hallom a hangját! Én ezen a hangon nőttem föl!' jellegű megszólítások nem ritkák" - olvasd el a teljes interjút az Origón.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.